To je to što me zanima!

R. Čačić odgovorio na kritike iz HUP-a: Sigurno su se zabunili

Građani gube oko 2,5 milijardi kuna zbog većeg PDV-a, a gospodin Ergović i poduzetnici dobivaju oko 2,8 milijardi kuna. Dakle, negdje se zabunio, smatra Čačić
Vidi originalni članak

Nakon priopćenja Hrvatske udruge poslodavaca u kojem su se žestoko obrušili na Vladu i njene mjere za izlazak iz krize nije trebalo dugo da se jave iz Vlade.

Prvi se javio Radimir Čačić, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, i to ni manje ni više već iz dalekog Azerbajdžana, gdje je na službenom putu zajedno s predsjednikom Ivom Josipovićem.

Čačić je rekao da se gospodin Ivan Ergović (predsjednik HUP-a op.a.) sigurno zabunio.

- Porezno je puno više poduzetnicima dano nego što mi kao građani gubimo. Mi kao građani do kraja godine gubimo oko 2,5 milijardi kuna kroz povišeni PDV, a gospodin Ergović i poduzetnici dobivaju oko 2,8 milijardi kuna  da bi potaknuli zapošljavanje. Dakle, negdje se zabunio, istaknuo je Čačić.

Osim Čačića, reagirao je i Branko Grčić, još jedan potpredsjednik Vlade. 

Grčić je rekao da je možda razlog oštrim kritikama novi porez koji će penalizirati sve one koji će pokušati vući kapital iz poduzeća,  a da time neće povećati svoje investicije.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • elielilamaazavtani 14.03.2012.

    hahahah, potaknut će zapošljavanje, tako da su smanjili davanja za zdravstvo oko 2%, hahaha da oko pet kuna po radniku će sigurno pomoći da zaposle još jednog... a ono povećanje osobnog odbitka rezltirat će samo smanjenjem troška poreza kojeg poslodavci uplaćuju u naše ime, što oni često brkaju da plaćaju iz svog džepa, ne nego od naših bijednih plaća, tako ti je to kad mladi ljudi kao što sam ja, sa završenim ekonomskim fakultetom, sjede kod kuće, a ovčari, čobani, i beskičmenjaci imaju firme koje ime je poklonio Tuđman. Kakvi lopovi, kakve lopine, fuj, jbte. E ovog Čačića kad vidim s.e.r.e. mi se. Lopov k tome još i ubojica. Hahahhah Ej jeste možda primjetili kako je sposobna ova vlada.... Hahahahah

  • dahhmal 13.03.2012.

    Super im je plan za oporavak samo se pitam ko bu preživel taj plan

  • PMF 087 13.03.2012.

    Znaci Ergović je zbunjen, neko treći je normalna... Šta tebi osta Čačiću? Sve više mi lićiš na Izeta;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare