To je to što me zanima!

Čačić: Teško ćemo ostvariti gospodarski rast od 0,8 posto

Radimir Čačić rekao je kako još ni jedan investicijski projekt nije spreman, ali kada se napokon pokrenu investicije, na njima će BDP rasti sljedećih nekoliko godina
Vidi originalni članak

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u intervjuu za Reuters rekao je kako nije izgledno da će Hrvatska tijekom 2012. postići gospodarski rast od 0,8 posto. Objasnio je kako je planirani ekonomski rast nakon tri godine recesije i stagnacije vrlo ambiciozan.

- Važno je da zadržimo rast oko nule, ali nije jednostavno ni lako istovremeno rezanje troškova i jačanje rasta - rekao je Čačić. 

Dodao je kako je zadatak Vlade u tekućoj godini izmijeniti sramotnu sliku gospodarstva i zaustaviti ''slobodni pad''. 

- Ako zadržimo rast na nuli, iduće godine moguće je rast od dva posto, a 2014. i 2015. tri ili četiri posto - rekao je. 

Istaknuo je kako Vlada neće direktno investirati, već će investirati javne tvrtke. Priznao je kako ni jedan investicijski projekt još nije završen.

- Jednom kada pokrenemo projekte, dobit ćemo investicijski zamah na kojemu će BDP rasti sljedećih nekoliko godina - smatra Čačić. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • konjina 19.03.2012.

    dječačiću kaj tebi više ne raste

  • nlukac11 19.03.2012.

    čaćiću lažomiru-bitna ti je vlast a ne dobrobit građana i lijepe naše- fučka ti se za to.

  • ee letit 19.03.2012.

    NEMOJTE ih požurivat da negdje ne pogreše imaju skoro četiri godine ispred sebe pa polako ako do tada nebudu sve uspijeli bit će 2015-godine mi bi to ovako mi bi to onako eto!!!kad vam obećavamo časna riječ il ćemo mi biti il vas neće biti ako nismo mi nema vam mirovina a u pitanju je dali ćete dobit i zraka da dišete!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare