To je to što me zanima!

Čačićeve prognoze: U 2013. godini dolazi gospodarski rast

Kaže da su program investicija javnih tvrtki povećali za 50 posto, a trajno rješenje traže i u privatnom kapitalu i to ne samo u velikim, nego i u malim projektima
Vidi originalni članak

Odgovornost prema trošenju novca hrvatskih građana, održanje socijalne ravnoteže, investicije na lokalnoj razini i njihova realizacija kroz javno-privatno partnerstvo, teme su o kojima je na seminaru za predstavnike HNS-ovih organizacija održanom u prostorijama Političke akademije govorio predsjednik HNS-a, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić. 

Čačić je podsjetio na osnovne odrednice politike koalicijske Vlade poput odgovornost prema trošenju proračunskog novca, koji se, kako je rekao više ne smije trošiti neodgovorno. Druga je pokušaj da se zaštite najugroženiji slojevi društva - umirovljenici kroz indeksaciju mirovina, a mladi kroz niz mjera poput odluke o subvencioniranju prijevoza srednjoškolaca sa 75 posto, javlja Večernji list. 

- To je direktan doprinos stotinama tisuća obitelji koje svake godine šalju djecu u srednje škole. Radi se o velikom teretu, naročito ako imate dvoje djece, a bitno je da ta djeca ne izgube priliku kvalificirati se za ono čemu težimo, više i visoko obrazovanje - poručio je Čačić podsjetivši da je Hrvatska trenutačno ispod europskog standarda te da je stoga Vlada i uvela besplatno visoko školstvo za redovne studente. 

Najavio je kako teče prva faza koja znači stabilizaciju gospodarskih tokova, iza koje dolazi početak ciklusa rasta s 2013. godinom. Podsjetio je da je Vlada, uz to, u odnosu na prošlu godinu program realizacije investicija javnih tvrtki povećala za 50 posto i sada radi jak pritisak kako bi se taj cilj i ostvario. Trajno rješenje traži se i u privatnom kapitalu i to ne samo u velikim, nego i u malim projektima.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • ludom 24.09.2012.

    Gospodin nam spasitelj evo ima još jednu kvalifikaciju. Dakle komotno može raditi rame uz rame sa Vakulom, gđom Ankicom Stojanović, i ostalima.

  • lijač 23.09.2012.

    ovakvu izjavu može dati samo glup čovjek ili netko ko ne živi u realnosti,jedino ako se 2013 ne misle maknuti s vlasti pa čemo se bar psihički osječati bolje!!!

  • 23.09.2012.

    ...PPVRH, opet seres...

Komentiraj...
Vidi sve komentare