To je to što me zanima!

Čak 13 sestara istog samostana umrlo od korone u dva mjeseca

Američki mediji navode kako je ovo najgori masovni gubitak u nekom samostanu u SAD-u od pandemije gripe 1918. godine. Sve su časne sestre živjele u kampusu koji se nalazi u blizini Detroita
Vidi originalni članak

Između 10. travnja i 10. svibnja ove godine čak je 13 časnih sestara iz katoličkog samostana u SAD-u preminulo od korona virusa, javlja Metro.

Dvanaest sestara iz samostana Felician Sisters u Michiganu je bilo između 66 i 99 godina starosti, a trinaesta žrtva Covida-19, sestra Danatha Suchyta, prvo se bila oporavljala, no na kraju je preminula mjesec dana kasnije.

POGLEDAJTE VIDEO 13 časnih sestara žrtve su korona virusa:

Sve su one živjele u kampusu koji se nalazi u blizini Detroita. Nekada je tamo živjelo 800 sestara, a u zadnje vrijeme njih 65.

TUŽNA PRIČA IZ AMERIKE Bili u braku 51 godinu pa umrli od korone u 6 minuta razmaka

Ostale časne sestre nisu smjele prisustvovati sprovodima, a još uvijek im nije dopušteno ulaziti u sobe drugih sestara. Samo dvije sestre smiju ručati za istim stolom, da se ne bi dalje širila zaraza.

- Pranje ruku, nošenje maski, socijalno distanciranje i redovita dezinfekcija ostaju osnovni dijelovi naše dnevne rutine. Žalimo za svakom sestrom koja nas je napustila tijekom pandemije i izuzetno cijenimo sve one koji nas podržavaju putem molitvi ili drugih načina - izjavila je sestra Mary Christopher.

Američki mediji navode kako je ovo najgori masovni gubitak u nekom samostanu u SAD-u od pandemije gripe 1918. godine.

40 DANA BILA JE U KOMI Čudesan oporavak nakon 130 dana: Britanku (35) 'napali' korona, upala pluća i sepsa!

- Časne sestre slijedile su sigurnosne preporuke, no zbog ograničenih uvjeta i starosti bile su ranjive na ozbiljnije simptome zaraze - kazao je za CNN glasnogovornik samostana Christopher Moore.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Kila kruha kila perija 27.07.2020.

    Od 66 do 99 godina??? Čekaj tko tu koga....... I gle čuda ima poruku sestra kao i nas stožer o maskama i rukama.

  • ProjectVenus24 25.07.2020.

    Bog je ubio svoje sluge? Kako to?

  • 24.07.2020.

    Očekujemo da se javi četrnaesta (koja nije preminula) i da izjavi da je preživjela božjim čudom, a na zagovor nekog pape i gle to je njegovo treće čudo

Komentiraj...
Vidi sve komentare