To je to što me zanima!

Čak 25 novih slučajeva korone u Požegi: 'Nije tako dramatično'

Uglavnom kao i drugdje, sve su lakši slučajevi bez nekih osobitih simptoma. Samo troje zaraženih je na bolničkom liječenju, a i oni imaju blage, odnosno srednje teške simptome, rekao je ravnatelj bolnice
Vidi originalni članak

Od 25. lipnja, otkad je krenula priča s novozaraženima, testirali smo 388 korisnika i imamo 20 pozitivnih. Danas je testirano 87, uglavnom njihovih kontakata te rezultate još čekamo. To je najveći broj testiranja u jednom koji smo dosad radili. Sigurno će i tu biti nešto pozitivnih. Onda će se opet testirati njihovi kontakti i tako sve dok epidemiolozi ne zatvore priču do kraja, rekao je za RTL Danas ravnatelj Opće bolnice Požega Željko Glavić. 

Naknadno je otkriveno da je 25 pozitivnih slučajeva, prenosi Požega.eu.

POGLEDAJTE VIDEO: Korona virus u Hrvatskoj 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dodao je kako je epidemiološka slika pozitivnih je dobra.

- Uglavnom kao i drugdje, sve su lakši slučajevi bez nekih osobitih simptoma. Samo troje zaraženih je na bolničkom liječenju, a i oni imaju blage, odnosno srednje teške simptome. Nisu u životnoj opasnosti - rekao je Glavić te naglasio kako situacija nije dramatična. 

SVE VEĆI BROJ ZARAŽENIH Slovenija odlučila: Hrvatska nije više na 'zelenoj' listi, uvode i strože mjere na granicama

- 20 slučajeva, naravno, nije mali broj. Moramo se naučiti živjeti s koronavirusom bar neko vrijeme jer toga će biti. Čim se granice otvore i čim malo popuste mjere, pretpostavlja se da će broj zaraženih biti veći nego dok je sve bilo zatvoreno. I simptomi su sada lakši nego proljetos, a isto tako smo i mi spremniji i što se tiče testiranja i što se tiče brzine reakcije i samog liječenja - rekao je ravnatelj. 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • svegadosta 03.07.2020.

    U Srbiji je u posljednja 24 sata evidentirano novih 309 slučajeva zaraze koronavirusom, a 11 osoba je preminulo........SEKIRA LI OVO IKOGA.....

  • ursuss 03.07.2020.

    "..nije tako dramatično", čim prođu izbori bit će katastofalno i sve pozatvarano...

  • 03.07.2020.

    Sve je isto ko i u trečem mjesecu 🤧

Komentiraj...
Vidi sve komentare