To je to što me zanima!

Čak 99 posto umrlih od posljedica korone u Italiji nije bilo u potpunosti cijepljeno

U izvješću stoji da su u potpunosti cijepljene osobe koje su umrle od posljedica korone bile starije od onih koje su preminule bez da su primile obje doze cjepiva
Vidi originalni članak

U Italiji 99 posto umrlih od posljedica koronavirusa od veljače ove godine nije bilo u potpunosti cijepljeno, objavio je u utorak Nacionalni institut za zdravlje. 

Redovito izvješće o smrtnim slučajevima uzrokovanima bolešću covid-19 koje je objavio Institut pokazalo je, između ostalog, da su u potpunosti cijepljene osobe koje su umrle od posljedica koronavirusa bile znatno starije od onih koje su preminule bez da su primile obje doze cjepiva. 

EPIDEMIOLOGINJA HZJZ-A: 'Hrvatska je nabavila dovoljno cjepiva, no nedostaje volje i povjerenja među građanima'

Osim toga, preminuli cijepljeni pacijenti imali su više zdravstvenih tegoba i prije nego što su se zarazili,.

Italija je prošlog tjedna krenula stopama  Francuske najavivši da će potvrda o cijepljenju protiv koronavirusa ili o stečenom imunitetu biti uvjet za niz aktivnosti kao što su odlazak u restoran, teretanu, muzej, kino ili na bazen. 

Od tada je u zemlji zabilježen velik porast rezervacija termina za cijepljenje. Dosad se u potpunosti cijepilo 57 posto stanovništva starijeg od 12 godina. 

ZADARSKA ŽUPANIJA Korisnici doma za starije u Biogradu pozitivni na koronu: Zarazili ih necijepljeni radnici

Italija je u utorak izvijestila o 24 preminule osobe od koronavirusa, a dan ranije je zabilježila 22 smrtna slučaja, priopćilo je ministarstvo zdravstva. Dnevni broj novozaraženih s 3.117 porastao je na 4.522. 

Od 1. veljače do 21. srpnja od covida-19 umrle su 423 osobe koje su se u potpunosti cijepile, što je 1,2 posto ukupnog broja preminulih od covida koji iznosi 35.776, priopćio je Institut.

Kampanja cijepljenja u Italiji je krenula početkom ove godine te su do istraživanja, ljudi koji su se prvi cijepili, mogli primiti obje doze Pfizera ili Moderne.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Historia est magistra vitae 28.07.2021.

    Još jedan podatak, pošto ne vidim članak o tome na ovom portalu, a zbog kojega bi naslovnice trebale "vrištati", a to je da je mirovinsko obustavilo isplatu za čak 5000 mirovina vše u prvih 6 mjeseci ove godine  za razliku od istog perioda prošle godine. Zašto se taj podatak ne spominje tj. igorira, pa to je razlika od 5000 umrlih umiovljenika više u prvih 6. mjeseci ove godine.

  • Dalmacija41 28.07.2021.

    Dobra reklama za cijepljenje...dno dna

  • zagorska puntarica opet 28.07.2021.

    EPP

Komentiraj...
Vidi sve komentare