To je to što me zanima!

Čakovec: Palio slamu u polju i preminuo od teških opeklina

Muškarac je u subotu na polju u Podturnu palio slamu i zadobio teške opekline. Preminuo je u bolnici. Od 1. travnja je zabranjeno spaljivanje smeća, korova i trave
Vidi originalni članak

U Županijskoj bolnici Čakovec preminuo je muškarac koji je zadobio teške opekotine na polju u Podturnu u Međimurskoj županiji. Županijski centar 112 zaprimio je jučer u 12 sati dojavu o nekontroliranom spaljivanju slame na polju.

Muškarac koji je zapalio slamu zadobio je teške opekline od kojih je kasnije preminuo u bolnici.

Inače, od 1. travnja na snazi je županova odluka o zabrani spaljivanja smeća, korova, suhe trave i drugih poljoprivrednih i šumskih otpadaka, kao i ostataka nakon žetve i berbe. Ta zabrana prestaje vrijediti tek 1. listopada.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Putschi 22.07.2013.

    Spaljivanje slame po poljima je najveci idiotizam koji eto cesto bude naplace i smrcu. Idiotizam je i zbog toga sto taj koji pali nema obzira prema , okolici pa gusi cesto time , susjede ,suseljane, sugradjane ali injihovu i svoju djecu koju on (toliko voli izvan svega) ! cisto bla bla bla ! Jednom sam dozivio da je grad Varazdin bio zavijen sav u gustu maglusinu koja je pekla oci igusila pluca. Nesmijemo ovdje zaboravit da vecina tih palioca kao "usput" spaljuje i smece cija je sadrzina danas vecinom plastika. Paljenjem se razvija smrtonosni plin "Doksin" koji je u jakoj koncentraciji prije desetak godina i gradu Sevezo (Italija) pobio masu ljudi. U Varazdinu tada nitko nije reagirao a kamoli Policija , tako da su gradjani cijelu noc uzivali blagodete zatrovane atmosfere uz sagnute glave i povijenih "repova" ! O obziru i toleranciji prema svojoj djeci , susjedima ili sugradjanima nitko si nije razbijao glavu ! Nije se cudit kad sve te odlike (koje bi jedn narod trebao da ima ) kod nas zavrsavaju kod ulaznih vrata dvorista. Neki pozitivniji i siri horizont razmisljanja ne postoji u nas , tako ta zabrana (opaska jednog komentatora ) nije dosla od nekog gradonacelnika jos manje od zupana nego iz EU , posto mi jos uvijek pre malo razmisljamo vlastitim glavama , koje eto neki neki jos uvijek koriste da im drzi kosu !!!

  • ćiro33 21.07.2013.

    najbitniji dio vijesti glasi:župan je zabranio spaljivanje.....>osudite čovjeka na lomaču

  • HRVAT ALI PRAVI 21.07.2013.

    Pa kam bus po ovoj vrucini isel palit slamu???? Neznam, zao mi covjeka ali da se neznanje ili skola mora platit zivotom to je malo previsoka cijena.

Komentiraj...
Vidi sve komentare