To je to što me zanima!

Ćaleta priznao: Ubio sam trudnu djevojku, dajte što sam zaslužio

Početkom 2014. je Ćaleta ispitan u Hrvatskoj i tada se branio šutnjom. Uhićen je prošlog ljeta nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu preuzelo postupak
Vidi originalni članak

Branimir Ćaleta priznao je ubojstvo Ukrajinke Ane Kitaeve na početku suđenja. 

- Smatram se krivim, ali ne onako kako to optužnica opisuje. Žao mi je što se ovo dogodilo. Kajem se i želio bih se ispričati roditeljima pokojne i svim njenim bližnjima - rekao je, javlja Dalmatinski portal

Državno odvjetništvo tereti ga da je počinio teško ubojstvo na okrutan i podmukao način iz niskih pobuda nakon što je saznao da mu je djevojka trudna s drugim muškarcem. S Anom se našao u sobi u hostelu u gradu Dnipro 15. rujna 2013. godine. Bila je u osmom mjesecu trudnoće. Kako bi je kaznio što je ostala trudna s drugim i onemogućio rađanje djeteta koje nije njegovo, četiri puta ju je udario po licu i još deset puta po glavi masivnim tupo tvrdim predmetom s metalnom podlogom. 

Skinuo je odjeću s nje, zamotao je u plahtu i sakrio ispod kreveta. Njenu i svoju odjeću odbacio je na skrovitom mjestu i pobjegao iz Ukrajine. Njezino tijelo pronašli su roditelji idućeg dana oko podneva. 

Došli su u sobu s čistačicom koja je nešto ranije pokucala na vrata, no nitko joj nije otvorio. Sve je na prvi pogled djelovalo uredno i nisu se vidjeli tragovi sukoba. Krvave plahte bile su sakrivene. 

Prije sedam godina poricao zločin 

- Mi smo se upoznali pretprošlo ljeto u Primoštenu i vidjeli smo se u prosincu kad sam bio u Ukrajini. No, od tada nismo poslije imali nikakve kontakte, niti smo se čuli, niti smo se vidjeli. Istina, objavio sam fotografije na Facebooku. Vidimo se nas dvoje u trogirskoj katedrali. Nisam ja to napravio, nitko me nije ispitivao, niti ukrajinska, niti hrvatska policija. Ovo je užas, šokiran sam kao i moja obitelj, živim na selu ovdje u Vinovcu i ovo je strašno - ispričao je Ćaleta 2013. godine. 

Dodao je kako nije ni znao da je Ana trudna. 

- Nije mi rekla da je trudna, nisam ima pojma za to, ali znam da nije trudna sa mnom i to sigurno. Svi koji me poznaju znaju da ja to nisam napravio, jer nisam takav čovjek. Nikad nisam ima problema sa zakonom. Rješavam ovu situaciju u dogovoru s odvjetnikom - tvrdio je. 

Ispitan je 2014. 

Početkom 2014. je Ćaleta ispitan u Hrvatskoj i tada se branio šutnjom. Uhićen je prošlog ljeta nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu preuzelo postupak. 

Suđenje se nastavlja u srpnju, a u rujnu bi u Hrvatsku trebali doći i roditelji pokojne. Odbili su prijedlog da ih se sasluša putem videolinka. 

- Želim da se ovo što prije riješi, da dobijem što zaslužujem - kazao je Ćaleta sutkinji Ivoni Rupić dok se dogovarao nastavak rasprave. Za ovo kazneno djelo prijeti mu 40 godina zatvora. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • USilvana 02.09.2020.

    Nije isključeno po mnogim detaljima da mu je bjeg i omogučen, pare čuda rade, niko nije glup

  • korisnicko ime 23.06.2020.

    zakljucat i bacit kljuc

  • _Varešak_ 20.06.2020.

    Čuj to prijeti mu,valjda mu sljeduje 40 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare