To je to što me zanima!

Capak: Vijest o teškim slikama bolesti kod trudnica potaknule su mlade na cijepljenje

Iz HZJZ-a su se večeras pohvalili da se kod njih cijepilo 868 građana, odnosno 39 posto više nego prošle srijede
Vidi originalni članak

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je da je u srijedu u Zagrebu cijepljeno 868 ljudi bez naručivanja i najave, od toga je 381 osoba primila prvu dozu, 201 drugu, a 286 osoba primilo je booster dozu.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je kako je to još jedan dokaz pojačanog interesa za cijepljenjem, a brojke se odnose na cijepni punkt u Rockefellerovoj 4 gdje se građani mogu cijepiti svake srijede od 16 do 20 sati.

- Rekordne brojke novooboljelih i svijest da samo cijepljenje, i to prvenstveno odraslih, ali i djece, može zadržati našu djecu u školskim klupama, potaknula je građane na cijepljenje. Vijest o teškim slikama bolesti kod trudnica potaknule su mladu populaciju na cijepljenje jer je sada potpuno jasno da je najbolja priprema za trudnoću upravo cijepljenje - istaknuo je Capak u priopćenju.

STRUČNJACI OGORČENI Dobili su otkaz jer se nisu htjeli testirati: 'Sve smo ih upozorili'

HZJZ na svojoj internetskoj stranici, uz ostalo, navodi kako se radi o porastu od 39 posto u odnosu na prošlu srijedu kada je cijepljeno 529 osoba. Porast je oko 2,8 puta u odnosu na prethodne tjedne tijekom rujna i listopada, kada se srijedom cijepilo u prosjeku 300 osoba.

Ravnateljica Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" Mirjana Kujundžić Tiljak izrazila je zadovoljstvo odazivom građana.

OBOSTRANA UPALA PLUĆA Gradonačelnik Gospića ima koronu, liječi se u bolnici

"Bilo je dosta osoba mlađe i srednje dobi. Neke je informacija o 41 preminuloj osobi u protekla 24 sata potaknula na cijepljenje a posebno činjenica da dvije najmlađe preminule osobe u dobi 30-50 godina nisu bile cijepljene", rekla je Kujundžić Tiljak.

Idi na 24sata

Komentari 224

  • Hiroo_Onoda 04.11.2021.

    Jel se netko sjeća talidomitske katastrofe?

  • najiram 10 04.11.2021.

    postavljanja  pitanja  i  komentara  na  raćun  partije  i  zloćina  koje  je  poćinila nad  nerođenom  djecom  i  majkama  briše  se  zalit  ču  se  u  strazbur  zbog  zabrane  iznošenja  istine  i  partijskim  zloćinima  i  zloćincima...jer  onaj  koji  briše  te  komentare  uskračuje  da  se  sazna  prava  istina  o  zloćinačkoj  partiji...takav  ne  može  biti  tu  da  briše  komentare  ili  upite  onim  koji  izravno  vrijeđaju  jednu  političku  opciji  i  komentari  se  ne  brišu...istina  je  da  su  masakrirali  žene  iz  međimurja  i  prekmurja  vadeći  im  iz  trbuha  djecu...a  te  žene  nisu  bile  ustaške  žene  niti  su  im  djeca  bila  kopilad...to  je  stravičan  zloćin  povjesno  dokazan  a  zaštitnik  partije  miće  te  komentare...sramota  za  24  sata..i  onda  oćekujete  da  se  pretplatim  na  komentare  plus...ni  u  navećem  ludilu...da plačam neprijatelju  istine..

  • cetrti 04.11.2021.

    Josip, Mladež HDZ-a: Mislio si reć, svaka čast svima koji misle na ispražnjeni tekući vaše stranke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare