To je to što me zanima!

Capak: 'Za sada nema dokaza da je virus oslabio, a danas će biti manje zaraženih nego jučer'

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo komentirao je jutros na Anteni Zagreb jučerašnji veliki broj novozaraženih. Kazao je da nema znanstvenih dokaza da je virus oslabio
Vidi originalni članak

- Ovaj jučerašnji broj je posljedica dva velika žarišta, jedan u Đakovu, jedan psihijatrijska bolnica Sveti Ivan u Zagrebu. Danas ću brojka sigurno biti manja, iako nije moguće da se značajno smanji iz razloga što je ovo što je jučer bilo posljedica onoga što se događalo prije sedam do 10 dana -  rekao je  Krunoslav Capak jutros na Anteni Zagreb.

Objasnio je i da je sada zaražena mlađa populacija pa zato nema težih slučajeva ni pacijenata na respiratoru. Prosjek dobi zaraženih, istaknuo je, za 20-ak godina je niži nego u ožujku ili travnju.

'U KLUBU NATISKANI KAO SARDINE' Šostar: 12 mladih se zarazilo u narodnjačkim klubovima, teško oni tamo mogu poštovati mjere

Također, naglasio je da za sada nema nikakvih znanstvenih dokaza da je virus oslabio.

 - Ovo nije drugi val, ovo je nastavak prvog vala koji nikada nije ni prestao, nego smo mi našom striktnom primjenom mjera i s držanje mjera naših građana uspjeli suzbiti virus na male brojke - kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • stitches 26.06.2020.

    drugi val je dosao!!! spasavaj se ko moze

  • stitches 26.06.2020.

    zatvaraj sve opet u karantenu!! umrijet cemo svi sve opet zatvorit na 4 mjeseca dok ne prode

  • Antena 26.06.2020.

    Šta kaže Nostradamus, koliko će sutra biti zaraženih?

Komentiraj...
Vidi sve komentare