To je to što me zanima!

Capakova pomoćnica: 'Ako stožer smanji okupljanja, onda to trebamo prihvatiti...'

Marija Bubaš naglasila je kako se svi trebaju uključiti u suzbijanje virusa, a ne da pojedinci iz udobne fotelje komentiraju odluke Stožera
Vidi originalni članak

Mjere su umjerene kako bi gospodarstvo moglo funkcionirati, ali i da bi štitile i stanovništvo. Moramo balansirati između mjera da ne bi imali veliku štetu. Brojevi zaraženih su zabrinjavajući, izjavio je pomoćnik ministra unutarnjih poslova za Civilnu zaštitu Damir Trut 'U mreži Prvog'. 

Dodao je kako su sve odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite postale i politička tema, a ne samo epidemiološka te vjeruje da su sve političke elite na istom kolosijeku, imali bi bolje rezultate, a ne bi zbunjivali javnost.

IMUNOLOG TROBONJAČA: 'Procijepljenost od 60 posto bi obustavila epidemiju, cjepivo bi nas moglo čuvati koju godinu'

Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Marija Bubaš izjavila je kako smatra da u Hrvatskoj još uvijek postoji mogućnost "stezanja" obruča oko okupljanja ljudi. Dodala je kako je zdravlje zaposlenih jednako zdravlju gospodarstva.

Naglasila je kako se svi trebaju uključiti u suzbijanje virusa, a ne da pojedinci iz udobne fotelje komentiraju odluke Stožera.

- Ako Stožer jednoga dana kaže - smanjit će se okupljanja, skratit će se radno vrijeme određenih djelatnosti, onda da to prihvatimo kao nešto što je potrebno i nužno, a ne da se tome opiremo, poručila je Bubaš.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Karlo72 17.11.2020.

    Stožer će odrediti samo ono što mu političari nalože. Struka je u drugom planu još od sedmog mjeseca.

  • popular1234 17.11.2020.

    Čak je i Švedska ograničila okupljanja na 8 ljudi.Zemlja u kojoj ljudi poštuju mjere.Rezultati naših "mjera"su vidljivi.

  • POMOCNI RADNIK 17.11.2020.

    zeno bozija kome to govoris..pa ako je Papa odgodio misu na Uskrs, a procesija na hvaru nama bila prioritet, ni dragi Isus da se pojavi nebi uspio nametnuti stroge mjere, , i on bi isao po klubovima sa svojom rajom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare