To je to što me zanima!

Caritas daruje 100 kućica za ljude koji su ostali bez doma

Moduli imaju 18 četvornih metara, 3×6 metara, nutarnje visine 2,55 metara „što omogućuje dovoljno zraka“, imaju visoka tehnološka svojstva, protupotresni su, protupožarni i prenosivi
Vidi originalni članak

Hrvatski Caritas potpisao je ugovor s tvrtkom Tehnix o kupnji 100 stambenih modula pomoću kojih će Caritas potom zbrinuti ljude pogođene potresom.

POGLEDAJTE VIDEO: Rupe u Mečenčanima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije potpisivanja ugovora predsjednik Hrvatskoga Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš i mons. Svalina obišli su postrojenje i proizvodnju stambenih modula s voditeljem projekta Željkom Horvatom.

POGLEDAJTE VIDEO Krateri u Mečenčanima rastu iz dana u dan, došli su do kuća

Iz Caritasa tvrde kako su željeli da to bude humani smještaj koji pruža osnovne uvjete. Za obitelji s više djece priprema se i posebni smještaj, više modula koje mogu spojiti u svom dvorištu, da mogu ostati na okupu.

Proizvodnja je na neki način već počela i nadaju se da od ponedjeljka kreće punim kapacitetom te će se instalirati šest kontejnera dnevno.

SEIZMOLOG FIKET Pogledajte kartu potresa koji su pogodili Petrinju: 'Bilo ih je više od 500, a očekujemo ih još...'

Biskup je dodao da sada predstoji još jedna velika akcija na terenu, da se ponovno sondira i pripremi infrastrukturu kako bi sve bilo spremno kada kontejneri stignu, i useljivo. Kompletnu infrastrukturu će raditi u suradnji s kriznim stožerom koji im je izišao u susret, rekao je biskup Radoš i pritom zahvalio Vladi RH koja ih je oslobodila PDV-a. Nadaju se da će se prikupiti sredstva i za narudžbu većeg broja modula, jer je potreba velika. Biskup je istaknuo da Hrvatski Caritas pozorno koordinira donacije, proizvodnju i stanje na terenu.

PIZZERIA O'HARA Pomoć za Banovinu: Dnevno pripremimo više od tisuću pizza

Moduli imaju 18 četvornih metara, 3×6 metara, nutarnje visine 2,55 metara „što omogućuje dovoljno zraka“, imaju visoka tehnološka svojstva, protupotresni su, protupožarni i prenosivi, mogu se slagati, po dva ili četiri. Hrvatski Caritas naručio je kontejnere s 4 ležajne jedinice, maksimalno opremljene, visokoga standarda, s gotovo 22 uređaja opreme, struju, vodu, klimatizaciju. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • LinoČoko_ 08.01.2021.

    Ne daruje Caritas nego narod koji ga financira i donira !!

  • Moriento Fernandes 08.01.2021.

    Caritas(humanitarno krilo Katolicke Crkve) djeluje u preko 170 zemalja svijeta te je tako i najveca humanitarna organizacija na svijetu...Katolicka Crkva preko Caritasa i slicnih organizacija unutar sebe vodi i financira preko 20 000 ustanova (bolnica,sirotista,komuna,starackih domova,puckih kuhinja...) u preko 3800 misija diljem svijeta....znam da ce komentar biti trn u oku mnogima ali tako je kako je...😉

  • Shogun 08.01.2021.

    Samo zapamtite, Bog sve vidi

Komentiraj...
Vidi sve komentare