To je to što me zanima!

Carla del Ponte kriva za ovakvu presudu Haaga

Tri kardinalne pogreške koje je napravilo tužiteljstvo Carle del Ponte, a rezultirale su blagim kaznama za trojicu vukovarskih krvnika
Vidi originalni članak

Odvjetnik Čedo Prodanović smatra da je za blage kazne vukovarskoj trojci Šljivančaninu, Mrkšiću i Radiću najviše krivo Tužiteljstvo.
1. Vukovarska trojka optužena je za zločine protiv čovječnosti, što se odnosi isključivo na stradanje civila, a ne i na ratne zarobljenike.
2. Tužiteljstvo nije optužilo cijeli zapovjedni lanac JNA, koja je zapovijedala teritorijalnom obranom, za zločine na Ovčari i u Vukovaru i nije sudilo političare i vojnike.
3. Tužiteljstvo je propustilo promijeniti optužnicu iako je ona tijekom postupka šest puta mijenjana.
- To što je Tužiteljsvo uložilo žalbu na prvostupanjsku presudu Šljivančaninu, Mrkšiću i Radiću trenutačno je manje važno jer je slučaj upropašten ovako blagim kaznama - rekao je Prodanović.
Optužbe da je za ovakvu presudu odgovorna i Sanaderova, ali i sve bivše Vlade, naziva politikanstvom. Prodanović je upozorio i da će ova haaška presuda umanjiti šanse Hrvatskoj u tužbi protiv Srbije za genocid.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Hercegovkica 30.09.2007.

    Kažu da povijest pišu pobjednici, pa hajdemo mi onda pisati povijest i riješiti se gamadi koja pljuje i omalovažava naše svetinje!

  • MojeDrugoJa 30.09.2007.

    Kriva je, kriva. Ona je jedan od najvećih krivaca i za ovu presudu i za kompletnu politiku tog kvazi-suda.

  • zlaća 29.09.2007.

    Zoran Vukman;-Carla del Ponte napreduje bez ikakvih zapreka, s osjećajem da joj njezina funkcija daje za pravo ulaziti u ljudske sudbine, raspolagati tuđim životima i usudima cijelih nacija. Povijest nije zabilježila takvu vrst pravosudnog apsolutizma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare