To je to što me zanima!

Čaša vina za dug život: Barba Paško proslavio 102. rođendan

Paško Vrcić (102) trenutno je najstariji stanovnik Šibensko-kninske županije. Tajna dugovječnosti je, otkrio je, decilitar vina s vodom nakon ručka i toliko nakon večere
Vidi originalni članak

U Domu za starije i nemoćne osobe Cvjetni dom Šibenik u ponedjeljak je održana proslava rođendana 62 korisnika koji su rođeni u listopadu i studenom, a među slavljenicima je bio i Paško Vrcić koji je 29. studenog proslavio 102. rođendan. Okupljeni su ga upitali kako je to živjeti 102. godine.

- U 103. sam -  kratko je odgovorio Paško.

Protekle 102 godine proživio je, kaže, dobro. Puno je radio, jeo i pio umjereno. Nije baš kao da ima 90, ali je dobro.

- Nikad nisam uzimao repete. Ima ih koji pojedu pola kila i više mesa, ali sasvim je dovoljno sto grama. Uvijek sam pio po decilitar vina s vodom iza ručka i toliko iza večere, iako sam u svojim vinogradima dobio 2500 i 3000 litara svake godine - objasnio je barba Paško recept dugovječnosti.

Život je proveo u Konjevratima kraj Šibenika. Bavio se poljoprivredom, a 11 godina je radio i kao lugar. Uz to, uvijek je imao košnice i svoj med. Paško Vrcić trenutno je najstariji stanovnik Šibensko-kninske županije, a s obzirom dobro zdravlje i doživjet će još ovakvih rođendana. Sve najbolje u njegovoj 103. godini zaželio mu je i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Linz 01.12.2014.

    Čaša vina za dug život ??? ...... ja ima da živim 1000 godina !!!

  • biciklistica 01.12.2014.

    svaka čast djedu i sretno mu bilo,izgleda odlično za svoje godine uz ono što nije napisano djed mi se čini kao karakterna osoba koja nije drugima dupuštala da se petljaju u njegov život,uz fizičko zdravlje ono psihičko je još važnije

  • little John 01.12.2014.

    popijem duplo, ne bum valjda živel 200 let

Komentiraj...
Vidi sve komentare