To je to što me zanima!

Časna sestra se 'navukla' na Fejs, izbacili je iz samostana

Španjolska: Bivša časna sestra Maria Jesus Galan ističe kako ne žali zbog svojih odluka. Sada traži posao računovođe i nada se da će vidjeti London i New York
Vidi originalni članak

Časnu sestru Mariu Jesus Galan (54) protjerali su iz samostana u španjolskom Toledu. Zasmetalo ih je jer se, za njihov ukus, previše vezala uz Facebook, a mnogi tvrde kako višim sestrama nije bilo drago što ima toliko prijatelja na toj društvenoj mreži. Uz to nije im bilo drago što se Maria previše zanima za nove tehnologije. Presudnu ulogu u njezinom protjerivanju imala je grupica časnih sestara, pišu neki španjolski mediji, a to isto dala je naslutiti i Maria. Te sestre u samostanu su bile zadužene za skupljanje novca za siromašne obitelji. Da više nije u dominikanskom samostanu objavila je i na svom Facebook profilu. 

"Zavist mi je život pretvorila u pakao, glavna sestra i ostali rekli su svoje. Razriješili su me službe bez posebnog objašnjenja", pisalo je na njezinom Facebook profilu dva dana nakon što su joj rekli da više ne može biti časna. Napisala je i kako zbog svega ne osjeća gorčinu već da je spremna započeti novi život. Podršku su joj pružili i njezini prijatelji na Facebooku, kojih ima čak 285. "Sanjam o tome da napokon vidim London i New York", povjerila je svojim virtualnim prijateljima. Nakon odlaska iz samostana Maria je sa Facebook profila maknula fotografiju na kojoj je u redovničkoj odjeći te je za glavnu sliku postavila lice mlade žene koja plače. 

Nezaposlena, sada već bivša, sestra traži posao. Nada se da će ubrzo početi radi kako računovođa.

- Znam da sad nije povoljno vrijeme, no nadam se da ću ipak dobiti posao - kaže Maria.

Bivša časna sestra ističe kako je potpuno mirna te da ne osjeća krivnju zbog svojih odluka, piše Noticias de Navarra. Pred njom je sada sasvim drugačiji život.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • InesStojković 01.03.2011.

    vecu glupost nisam cula zbog fejsa protjerati nekoga a ja mislila u samostan ajmee majko to sve poludilo!

  • beti bup 18.02.2011.

    pa ionako su celibat i časne i još koješta izmišljotina katoličke crkve i razvratnih papa koji nemaju veze s bogom, vjerom ni prirodom. uživaj sad časna u životu, nađi si nekog frajera preko fejsa ;)

  • ra14 18.02.2011.

    eto sad sam se od muke morala registrirati jer ako ne komentiram ove odvratne postupke crkve dobit ću čir na želucu,izbacili su ženu iz samostana jer previše koristi face,koja glupost a što su radili sa svim onim silnim svećenicima koji sui optuženi za pedofiliju,ništa samo ih prebacili u drugu župu,blago crkvi kad ima takvo stado ovaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare