To je to što me zanima!

Časni u sjeni onih s aferama: 'Treba nam manji broj lokalnih jedinica i teritorijalna reforma'

Kako popraviti stvar i je li to uopće moguće? Dio rješenja leži u institucionalnome modelu upravljanja lokalnom jedinicom koji omogućava perpetuiranje koruptivnih i loših praksi
Vidi originalni članak

Privođenja, sudski postupci, korupcijske afere, prizemna politička trgovina, pretrčavanje lokalnih političara s jedne strane političkog spektra na drugi nakon objave izbornih rezultata i formiranja vlasti, praktički nesmjenjivi vladari općina, gradova i županija – sve češće su pojave koje se povezuju s lokalnom i regionalnom samoupravom u Hrvatskoj. U široj javnosti lokalna samouprava se sve više percipira kao poligon za mito, korupciju i nepotizam. Iako postoje i brojni primjeri dobrog i kvalitetnog rada lokalnih čelnika, oni ostaju u sjeni zbog afera koje svako malo izbijaju na površinu i lokalnu samoupravu boje u teške boje.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • Razočarani Hrvat 19.06.2022.

    Nevjerojatno da se dozvoljava političarima koji su na vlasti i koji bi trebali raditi isključivo dobro za domovinu i narod (koji ih plaća !) , da uglavnom čine sve samo da bi ostali na pozicijama i privilegijama svog dobrog života , pri tom prilagođavaju sve samo tom cilju , i ne obaziru se što takvom sebičnošću čine štetu narodu i budućnosti zemlje koja ih hrani !

Komentiraj...
Vidi sve komentare