To je to što me zanima!

"Čedo špijun? Meni to ne ide u glavu, znam ga kao smotanog"

Susjedi Čede Čolovića (57) iz Tepljuha kraj Drniša ne mogu vjerovati da ga je Srbija uhitila zbog špijunaže. Kažu da je zadnji put u Hrvatskoj bio prije 20 dana, a sada je trebao obrati smokvu i vinograd
Vidi originalni članak

Svi ga znamo kao dobrog i poštenog čovjeka tako da nas je uhićenje sve šokiralo, kažu Ilija i Jandrija, susjedi Čede Čolovića u Tepljuhu kraj Drniša. Seljani navode kako je to susjed za poželjet. Iz Beograda, kažu, dolazi u Tepljuh, gdje ima kuću, zbog vinograda.

- Dolazio je kada je trebalo rezati, špricati, a zadnji put je u selu bio prije 20-ak dana pa onda teza da je uhićen pri pokušaju bijega, jednostavno ne stoji - kažu susjedi.  

U zaseoku Čolovići pokraj Tepljuha Čedo ima staru kuću i vinograd. Oko kuće nalazi se razan alat i poljoprivredni strojevi, ima i golubarnik, a smokva u vrtu, je neobrana kao i vinograd. Sada je trebao doći u berbu, no u petak su ga srbijanske vlasti uhitile optužujući ga za špijunažu u korist Hrvatske.  

'Čedo nema veze sa špijunažom'

- Ne vjerujem u to što pričaju. Čedo nema veze sa špijunažom. Odlazi u Tepljuh jer tamo ima kuću i obično u njoj provede po mjesec dana. Sada je trebao otići zbog berbe grožđa. Vjerojatno mu je htio napakostiti, pa su sve izmislili - kazala je Čolovićeva sestrična iz Ugrinovaca pokraj Beograda za srbijanski Alo. Čolovićev šurjak Milan Borković rekao je kako ga poznaje od 1974.


- Znam ga više od 35 godina. Ranjen je u Hrvatskoj u rame i ovdje se liječio na Vojno-medicinskoj akademiji. On ovdje nije bio vojno lice i nema nikakvu funkciju u vojsci. Štoviše, Hrvati su ga čak nekoliko puta saslušavali zbog sudjelovanja u ratu - kaže Borković.

'Čedo špijun? Pa svi ga znaju kao smotanog čovjeka'

U tvrdnje srbijanskih medija da je Čolović, koji ima hrvatsko i srbijansko državljanstvo, godinama špijunirao za Srbiju ne vjeruje niti Ante Leontić.  

- Meni to ne ide u glavu. Da Čedo Čolović iz tvrtke Udarnik bude obavještajac? Pa koja država može njega uzeti za špijuna? Ne mogu vjerovati – kaže Ante Leontić dodajući kako je Čolovića znao viđati pod Drnišu te kako ga zna kao “smotanog” čovjeka.  

- On je čovjek koji je svoju karijeru, kao i mnogi Srbi s ovog područja, gradio u krilu komunističke partije. To nije bilo slučajno. Oni su bili mali pijuni, koji su na terenu provodili velikosrpsku ideju iz Beograda. Radio je u građevinskoj firmi Udarnik. Nakon 1990-ih priključio se vojsci tzv. RSK, kao i mnogi s tog prostora, i koliko znam za vrijeme Domovinskog rata bio je ranjen u nekakvoj akciji - rekao nam je bivši obavještajac Smiljan Reljić.

>>> Sve detalje o Čoloviću te reakcije na njegovo uhićenje čitajte u nedjeljnom broju 24sata...

Idi na 24sata

Komentari 127

  • škver 04.09.2016.

    Čedo, vrati se!!!

  • Vlad 04.09.2016.

    Umirovljenik u fušu špijunirao po birtijama što Srbi misle o reformi zdravstva u RH :-)

  • manijak na dopustu 04.09.2016.

    Dobar špijun je onaj u kog se najmanje sumnja :) Johny English

Komentiraj...
Vidi sve komentare