Obavijesti

News

Komentari 127

"Čedo špijun? Meni to ne ide u glavu, znam ga kao smotanog"

"Čedo špijun? Meni to ne ide u glavu, znam ga kao smotanog"
1

Susjedi Čede Čolovića (57) iz Tepljuha kraj Drniša ne mogu vjerovati da ga je Srbija uhitila zbog špijunaže. Kažu da je zadnji put u Hrvatskoj bio prije 20 dana, a sada je trebao obrati smokvu i vinograd

VIDEO

Svi ga znamo kao dobrog i poštenog čovjeka tako da nas je uhićenje sve šokiralo, kažu Ilija i Jandrija, susjedi Čede Čolovića u Tepljuhu kraj Drniša. Seljani navode kako je to susjed za poželjet. Iz Beograda, kažu, dolazi u Tepljuh, gdje ima kuću, zbog vinograda.

- Dolazio je kada je trebalo rezati, špricati, a zadnji put je u selu bio prije 20-ak dana pa onda teza da je uhićen pri pokušaju bijega, jednostavno ne stoji - kažu susjedi.  

U zaseoku Čolovići pokraj Tepljuha Čedo ima staru kuću i vinograd. Oko kuće nalazi se razan alat i poljoprivredni strojevi, ima i golubarnik, a smokva u vrtu, je neobrana kao i vinograd. Sada je trebao doći u berbu, no u petak su ga srbijanske vlasti uhitile optužujući ga za špijunažu u korist Hrvatske.  

'Čedo nema veze sa špijunažom'

- Ne vjerujem u to što pričaju. Čedo nema veze sa špijunažom. Odlazi u Tepljuh jer tamo ima kuću i obično u njoj provede po mjesec dana. Sada je trebao otići zbog berbe grožđa. Vjerojatno mu je htio napakostiti, pa su sve izmislili - kazala je Čolovićeva sestrična iz Ugrinovaca pokraj Beograda za srbijanski Alo. Čolovićev šurjak Milan Borković rekao je kako ga poznaje od 1974.


- Znam ga više od 35 godina. Ranjen je u Hrvatskoj u rame i ovdje se liječio na Vojno-medicinskoj akademiji. On ovdje nije bio vojno lice i nema nikakvu funkciju u vojsci. Štoviše, Hrvati su ga čak nekoliko puta saslušavali zbog sudjelovanja u ratu - kaže Borković.

'Čedo špijun? Pa svi ga znaju kao smotanog čovjeka'

U tvrdnje srbijanskih medija da je Čolović, koji ima hrvatsko i srbijansko državljanstvo, godinama špijunirao za Srbiju ne vjeruje niti Ante Leontić.  

- Meni to ne ide u glavu. Da Čedo Čolović iz tvrtke Udarnik bude obavještajac? Pa koja država može njega uzeti za špijuna? Ne mogu vjerovati – kaže Ante Leontić dodajući kako je Čolovića znao viđati pod Drnišu te kako ga zna kao “smotanog” čovjeka.  

- On je čovjek koji je svoju karijeru, kao i mnogi Srbi s ovog područja, gradio u krilu komunističke partije. To nije bilo slučajno. Oni su bili mali pijuni, koji su na terenu provodili velikosrpsku ideju iz Beograda. Radio je u građevinskoj firmi Udarnik. Nakon 1990-ih priključio se vojsci tzv. RSK, kao i mnogi s tog prostora, i koliko znam za vrijeme Domovinskog rata bio je ranjen u nekakvoj akciji - rekao nam je bivši obavještajac Smiljan Reljić.

>>> Sve detalje o Čoloviću te reakcije na njegovo uhićenje čitajte u nedjeljnom broju 24sata...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi