To je to što me zanima!

Čeka se odluka stožera: Svi đaci se vraćaju u škole u Zagrebu?

Ivica Lovrić iz Gradskog ureda za obrazovanje temelji zahtjev na činjenici da se u Zagrebu cijepila četvrtina građana, ali i da su cijepili polovicu prosvjetnih radnika te je povoljnija epidemiološka situacija
Vidi originalni članak

Zagrebački stožer civilne zaštite danas bi trebao odlučiti o tome hoće li se sljedeći tjedan u škole vratiti svi učenici, nakon što su jučer dobili prijedlog Gradskog ureda za obrazovanje da od ponedjeljka i osnovne i srednje škole imaju nastavu po modelu A. 

To bi značilo, ako se prihvati prijedlog, da će uz maturante u škole ići i svi razredi srednjih škola. 

Pročelnik Ivica Lovrić svoj prijedlog temelji na povoljnijoj epidemiološkoj situaciji i podatku da je u Zagrebu cijepljeno već oko 25 posto stanovništva. Cijepili su i polovicu od ukupno 8000 prosvjetnih radnika, a preostale bi trebali cijepiti sljedeći tjedan. 

ČEKA SE STOŽER Zagreb i Karlovačka županija: U ponedjeljak se u škole vraćaju svi, i osnovna i srednja škola

Lovrić je podsjetio da trenutačno u Zagrebu po modelu C, odnosno online nastavu od Uskrsa pohađaju samo učenici prvih, drugih i trećih razreda srednje škole, dok učenici svih razreda osnovne škole i maturanti nastavu pohađaju po modelu A, odnosno uživo, piše N1.

Pitanje o otvaranju škola sinoć je u RTL Direktu komentirao i Zvonimir Šostar iz NZJZ-a Andrija Štampar. Rekao je da je i škola jedan od načina socijalizacije i normalnog života te da misli da polako mogu puštati i srednju školu idući tjedan, no da će gledati i pratiti brojke. 

 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • 06.05.2021.

    Odi u Drniš solit pamet po Miljevcima,ajde makni se iz Zagreba više Bandićev alpinistu

  • kuglica@ 06.05.2021.

    Btw, lažu o "polovici procijepljenih prosvjetara" jer je u školama odaziv na cijepljenje jako nizak, na razini Županije, svega 18%....

  • melir 06.05.2021.

    Kanada odobrila Pfeizer cjepivo za djecu od 12-15 godina 🤦‍♀️🤦‍♀️🤬

Komentiraj...
Vidi sve komentare