To je to što me zanima!

Čekali mrtvozornika: Mrtav čovjek ležao među turistima

Nijemcu (69) pozlilo je na plaži Slatina na Viru u subotu. Iz zadarske policije su kazali da je leš na plaži ležao manje od sat vremena do dolaska mrtvozvornika
Vidi originalni članak

Čovjek na Viru, na plaži Slatina, leži prekriven plahtom dva sata na suncu nasred plaže uslijed utapanja, a mrtvozornika još uvijek nigdje. Sramota za Hrvatsku kao turističku zemlju, a prije svega gdje je poštovanje,  kazala nam je čitateljica koja je snimila fotografije mrtvog tijela prekrivenog plahtom.

Njemačkom turistu (69) pozlilo je na plaži u subotu. Pozvali su pomoć, a policiju je netko o tome obavijestio u 13.45 sati. Turistu nažalost nije bilo spasa pa je mrtvozornica proglasila smrt u 14.34 sati. Iz zadarske policije kazali su da je leš na plaži ležao manje od sat vremena.

Andrija Marcelić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb kaže da mrtvozornici dođu čim je moguće prije, ali da uz to imaju i svoj liječnički posao.

 - Mrtvozornici su doktori medicine i imaju svoj posao, oni nisu ustrojeni kao Hitna medicinska pomoć da mogu doći za desetak minuta. Bilo bi preskupo plaćati dežurstvo mrtvozornika, a za tim nema ni potrebe. Mrtvozornik je došao u realnom vremenu i utvrdio uzrok smrti - kazao je Marcelić. 

Dodao je da razumije da je mrtvo tijelo na plaži nezgodno po okolinu.

Idi na 24sata

Komentari 108

  • Palamudan 24.07.2013.

    mrtvi turisti ležali među živim čovjekom

  • dkmjnn 23.07.2013.

    Čovjeku je pozlilo, i nažalost je umro. Počivao u miru. Ali gdje je poštovanje onih oko njega koji su se nastavili šetati, sunčati i kupati pored mrtvog čovjeka. Sram ih bilo!!!! Osobu koja je to fotografirala i poslala u novine ne želim niti komentirati.

  • dino_92 23.07.2013.

    Manje od sat vremena nije puno...kaj bi bilo da je ležal 2 sata?? mrtvac nikome ništa ne može napraviti, osim što je neugodno kupati se pokraj lešina, pogotovo ako još ima i djece na plaži.

Komentiraj...
Vidi sve komentare