To je to što me zanima!

Čekali zaštitare u šumici, oteli im sedam vreća punih novca?!

PUCALI NA NJIH IZ ŠUME Oružana pljačka, kao po filmskom scenariju, odigrala se u ponedjeljak oko 15 sati na cesti između dvaju malih sela Hrastin i Koprivna nedaleko od Osijeka
Vidi originalni članak

Suprug i ja smo izašli iz kuće u Koprivni, kad smo začuli rafale u obližnjoj šumici. Sjedamo u auto i krećemo prema Hrastinu. Ubrzo nailazimo na izrešetani kombi i dva ranjena muškarca, kaže u šoku Marica Sučić iz Osijeka, koja je sa suprugom prva priskočila u pomoć napadnutim zaštitarima.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dva maskirana muškarca naoružana kalašnjikovima istrčala su na cestu dok je njome dolazio caddy zaštitarske tvrtke Aleph Tau iz Slavonskog Broda. Ispalili su rafal po automobilu i dvojici zaštitara koji su u njemu sjedili.

Sve do tog trenutka maskirani i naoružani napadači skrivali su se u šumici Tomin hrast, koja okružuje tu inače ne baš prometnu cestu. Maskirani pljačkaši rafalima su šokirali zaštitare koji nisu imali nikakvu priliku odreagirati na napad jer su obojica odmah ranjeni u noge. Izrešetani caddy zaustavio se na cesti. Uslijedili su upad u vozilo i oduzimanje svega što su našli, prvenstveno torbi i vreća s novcem te zaštitarskih mobitela. Napadači su pobjegli jednakom brzinom kojom su se i pojavili, a dvojica zaštitara ostali su ranjeni sjediti na cesti.

Mlađi od njih imao je razmrskane potkoljenice od rafala i obilno je krvario. Marica je sa suprugom naišla na njih.
- Prvo sam mislila da je prometna, ali ovaj jedan govori kako su ih napala dvojica, pucali po njima, uzeli im sav novac i sve što su imali. Ovaj drugi mlađi ima razmrskane i krvave noge - kaže Marica.

Sa suprugom je pomogla ozlijeđenima i vozila ih do bolnice.
- Izvadili smo sve stvari iz auta da napravimo mjesta za njih. S dekom sam teško ranjenom zamotala noge. Bila sam u šoku i stalno razmišljala kako su njih dvojica stari kao moji sinovi. Jurili smo s njima do Osijeka kao ludi, prolazili kroz crvena svjetla na semaforu, a iz auta sam zvala policiju i bolnicu - dodaje Marica, koja je strahovala za život mlađeg jer je jako krvario.

Doznajemo kako je riječ o dva djelatnika zaštitarske tvrtke Aleph Tau iz Slavonskog Broda, 28-godišnjaku i 41-godišnjaku, čije vozilo tom cestom zapravo često prometuje. Naime, svaki dan oni prolaze tim malim cestama po Slavoniji sakupljajući dnevni utržak trgovina Boso i NTL te ga voze u centralu. Neslužbeno se doznaje da su napadači zaštitarima oteli pištolje, mobitele, ali i sedam vreća novca iz prtljažnog prostora caddyja.

Policija je nakon opsežnog očevida obavila razgovore s drugim djelatnicima tvrtke Aleph Tau, djelatnicama trgovina Boso i NTL, pregledali su i sve nadzorne kamere, pa je za pretpostaviti da istraga slijedi prema “curenju” insajderskih informacija o točnom vremenu i rutama kretanja zaštitarskog vozila nakon što pokupi novac. Iako je policija odmah po dojavi Marice Sučić izašla na teren i shvatila da je riječ o opasnim naoružanim napadačima te digla dronove u zrak ne bi li se takvom pretragom terena detektiralo sumnjivo vozilo napadača, potraga nije urodila plodom. Dvadesetak policajaca jučer su “češljali” cijeli prostor šume i ceste na kojemu je bio napad.

PLJAČKA KOD OSIJEKA 'Izrešetali su zaštitara rafalom i bojala sam se da će umrijeti'

Tragali su za bilo kakvim predmetima, opušcima, limenkama i bilo čime što su napadači mogli ostaviti iza sebe dok su čekali zaštitarsko vozilo. Na cesti su vidljivi tragovi kočenja koji vijugaju označeni policijskom kredom, a šuma je pretraživana i potražnim psima.

DRAMA NA ISTOKU ZEMLJE Na zaštitare kod Osijeka pucali iz šume, lopove love dronovima

Nakon što je obojici zaštitara pružena medicinska pomoć u osječkoj bolnici, glasnogovornik policije je izvijestio da se ne nalaze u životnoj opasnosti. Inače, policija još traga za dvojicom pljačkaša koji su u ponedjeljak ujutro odnijeli oko 700.000 kuna s dubrovačkog aerodrom u Čilipima. Razbojnici su zaštitare zračne luke Dubrovnik presreli dok su izlazili iz auta i išli prema zgradi uprave. Stigli su na skuteru koji su ukrali prošli tjedan te uzeli plijen i pobjegli.
 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • BlackRaven 23.10.2019.

    Znaci , kombi za prijevoz love nije oklopljen i ne zadovoljava nijedan standard, zanimljivo kako su uopce dobili taj posao onda...Minimalna tehnicka zastita za takva vozila kaze da mora bitklasa II oklopa , znaci 9mm i 7.62mm ne bi smio proci kroz to.. Vrlo zanimljivo sve to zajedno...

  • mario174 22.10.2019.

    Po pročitanom tekstu nije trebalo puno mudrovati da bi opljačkali transport novca. Šteta ljudi koji su nastradali. Malo naivno, pogotovo u toj konzervi. Ko da je firmu briga. Zato su i izrešetani tako. Brz oporavak zaštitarima

  • superman1978 22.10.2019.

    Pa ti budi zaštitar za 3k kn

Komentiraj...
Vidi sve komentare