Obavijesti

News

Komentari 44

'Izrešetali su zaštitara rafalom i bojala sam se da će umrijeti'

'Izrešetali su zaštitara rafalom i bojala sam se da će umrijeti'
16

Marica Sučić i suprug vraćali su se autom iz Koprivne, gdje imaju imanje i začuli rafalne pucnjeve. Nakon 800 metara naletjeli su na vozilo pored ceste. Čovjek u zaštitarskom odijelu je trčao prema njima i mahao

VIDEO

Dva djelatnika zaštitarske tvrtke Aleph Tau iz Slavonskog Broda teško su ozlijeđeni u oružanoj pljački u ponedjeljak oko 15 sati na cesti između dvaju malih sela Hrastin i Koprivna, nedaleko Osijeka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:26

Prema neslužbenim informacijama dvojicu zaštitara, mladića od oko 23 godine i muškarca od oko 40-ak, napala su dvojica muškaraca odjevena u maskirne odore i naoružani kalašnjikovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iskočili iz obližnje šume koja u tom dijelu opasava cestu sa svih strana i odmah počeli rafalno pucati po zaštitarskom vozilu koje je potom stalo na cesti. Radi se o običnom malom 'Caddyju' koji je imao znakovlje Aleph Tau i registarske oznake Slavonskog Broda, dakle nije bilo niti blindirano niti posebno zaštićeno od oružanog napada.

Na zaštitare kod Osijeka pucali iz šume, lopove love dronovima
Na zaštitare kod Osijeka pucali iz šume, lopove love dronovima

Pokretanje videa...

01:03

Upravo ta zaštitarska tvrtka gotovo svakoga dana vozi spomenutom cestom i cijelim tim krajem jer svakodnevno obilaze Boso i NTL trgovine sakupljajući dnevni utržak kojega voze u banku na polog.

Ispaljenim rafalima napadači su uspjeli pogoditi u noge oba zaštitara. Posebno je teško ranjen mladić kojemu su od rafala razmrskane obje noge, dok je stariji dobio strijelne rane u jednu nogu. 

- Suprug i ja smo baš izlazili iz kuće u Koprivni, gdje povremeno dođemo na vikend jer ne živimo više tamo, kada smo začuli rafale iz obližnje šumice. Jasno su se čuli pa je suprug rekao 'tko to puca iz rafalne puške?'. Sjeli smo u auto i krenuli prema Osijeku i već nakon 800 metara naletjeli smo na caddy koji je stajao malo sa strane ceste, a pored njega dva muškarca. Jedan je imao posve krvave noge, sjedio je na tlu, a drugi je bio u očitom šoku. I ja i suprug smo doživjeli šok vidjevši to. Stali smo ga im pomognemo a taj stariji nas je zamolio da ih odvezemo u bolnicu. Rekao je da su zaštitari, da su napadnuti i da su im dvojica maskiranih pucali po autu i po njima, uzeli sav novac koji su imali i mobitele i sve. Rekli su da se sve odigralo jako brzo, da nisu stigli ni svoje pištolje izvaditi i stvarno su im još stajali za pasom. Ovaj teško ranjeni je bio baš loše, mislila sam da će umrijeti, bio je blijed kao krpa. Zamotali smo mu noge u neku deku jer je to sve visilo sa njih i unijeli ga u auto, i ovaj drugi je sjeo pored, pa smo jurili kao ludi do Osijeka. Iz auta sam nazvala policiju i hitnu - govori još uvijek šokirana Marica Sučić iz Osijeka koja je sa suprugom Ivanom zasigurno spasila život mladom zaštitaru.

Pokretanje videa...

01:18

Dodaje kako su joj zaštitari rekli da su iz Slavonskog Broda.

- Znači sigurna sam da, kada smo ih mi našli tamo ranjene, da su ti napadači još uvijek bili negdje u blizini sa ukradenim novcem jer prošlo je 4-5 minuta otkako smo čuli rafale i došli na mjesto događaja. Grozim se svega sada. Mogli smo ih i presresti na cesti -dodaje Marica koja je uvjerena kako se radi o planiranoj 'sačekuši' nekoga tko je jako dobro znao kada se vozilo zaštitarske tvrtke Aleph Tau kreće tom prometno dosta napuštenom rutom sakupljajući novac po trgovinama.

U obližnjoj Koprivni nema trgovine. Prva sljedeća NTL-ova je u Šodolovcima gdje mlada trgovkinja kaže kako je u ponedjeljak njihova trgovina počela raditi tek u 15.30. Prije toga su imali inventuru.

Inače, svakoga dana po utržak dolaze upravo zaštitari iz Alepha. Djelatnici policije, tijekom našeg posjeta, pregledavali su nadzornu kameru koja je postavljena unutar trgovine. Sve su snimke odnijeli ne bi li na njima pronašli potencijalne počinitelje. Također su i tijekom cijelog dana brojni policajci pretraživali svaki pedalj terena u šumi i oko ceste. Tragali su za bilo čime što su napadači možebitno ostavili iza sebe, dok su čekali vozilo zaštitara, a što bi ih dovelo do njihovih otisaka prsta ili DNK. I u samoj tvrtki Aleph Tau policija je obavljala obavijesne razgovore, a obavljeni su razgovori i sa dvojicom napadnutih zaštitara. Teško ozlijeđeni je van životne opasnosti.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a