To je to što me zanima!

Čelnici G7 održali hitan sastanak zbog eksplozije u Poljskoj...

Reuters navodi kako su prije samog početka sastanka novinari upitali američkog predsjednika ima li kakav osvrt na događaje u Poljskoj na što je Biden rekao kako zasad nema nikakav komentar.
Vidi originalni članak

Bijela kuća je službeno obznanila kako je američki predsjednik Joe Biden sazvao hitan sastanak čelnika G7 povodom eksplozije tijekom utorka u Poljskoj koju su uzrokovala dva projektila.

'ODREDIT ĆEMO IDUĆE KORAKE' Biden razgovarao s Dudom: Poljska ima našu punu podršku

Na Baliju u Indoneziji trenutačno traje summit G20, a na sastanku G7 su se osim Bidena našli vodeći ljudi ostalih članica: britanski premijer Rishi Sunak, njemački kancelar Olaf Scholz, francuski predsjednik Emmanuel Macron, kanadski predsjednik Justin Trudeau, Ursula Von der Leyen (EU), Fumio Kishida (Japan), Pedro Sanchez (Španjolska), Mark Rutte (Nizozemska) Giorgia Meloni (Italija) i Charles Michel, javlja Guardian.

DVOJE POGINULIH Aktiviran članak 4, NATO će danas održati hitan sastanak

Reuters navodi kako su prije samog početka sastanka novinari upitali američkog predsjednika ima li kakav osvrt na događaje u Poljskoj na što je Biden rekao kako zasad nema nikakav komentar.

DVOJE UBIJENIH Poljska podiže pripravnost vojnih jedinica: 'Razmatra se pokretanje članka 4. NATO-a'

Sjedinjene Američke Države su odmah nakon incidenta obećale Poljskoj pomoć u svakom pogledu pa tako i u samoj detaljnoj istrazi oko eksplozije. Inače, Poljska je u noći s utorka na srijedu potvrdila kako su projektili koji su pali u mjestu Przewodow ruske proizvodnje, ali i da nemaju potvrdu tko ih je ispalio.

KRIZA U EUROPI Šef Europskog vijeća: Šokirala me vijest o smrti u Poljskoj. NATO: Pratimo sva izvješća

Američki predsjednik Joe Biden je u večernjim satima utorka telefonski razgovarao s poljskim kolegom Andrzejom Dudom.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI I POLJSKOJ IZ MINUTE U MINUTU

DVOJE POGINULIH U POLJSKOJ Zelenski tvrdi da su Rusi krivi za incident u Poljskoj: 'Teror nije ograničen samo na Ukrajinu'

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Hope777 16.11.2022.

    Jahači Apokalipse...

  • 16.11.2022.

    Kad je dron pao na Hrvatsko tlo niste se sastajali

  • Tko pjeva zlo ne misli 16.11.2022.

    Sve sami muškarci...

Komentiraj...
Vidi sve komentare