To je to što me zanima!

Čačić će ipak ostati šef HNS-a, Pusić je potpredsjednica Vlade

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prva potpredsjednica Vlade bit će Vesna Pusić i preuzima poziciju koordinatorice za vanjsku i europsku politiku, a ministarstvo gospodarstva preuzet će Ivan Vrdoljak
Vidi originalni članak

Na izvanrednu presicu HNS-a Radimir Čačić došao je s vrhom stranke 15 minuta ranije. Pio je kavu te je izgledalo i dalje potišteno, ali prisebno.

- Završili smo sastanak Predsjedništva. Odlučili smo da će prva potpredsjednica Vlade biti Vesna Pusić te će preuzeti poziciju koordinatorice za vanjsku i europsku politiku, a ministarstvo gospodarstva preuzet će Ivan Vrdoljak. Na njegovu poziciju doći će njegova dosadašnja zamjenica Anka Mrak-Taritaš - rekao je Čačić te dodao kako su to usuglasili s koalicijskim partnerima te će sutra ići u saborsku proceduru. Premijer će tako u svega 48 sati od ostavke imati puni Vladin kadar.

Iznenađenje je što Čačić i dalje ostaje predsjednik HNS-a do kraja ožujka kada će stranka imati stranački sabor.

- Pred sabor ja ću podnijeti ostavku kako bi otvorio prostor novim kandidatima, ali u iduća ćetiri mjeseca ću biti na čelu stranke - rekao je Čačić.

Na pitanje što ako završi u zatvoru, Čačić je odgovorio kako će o tome onda odlučivati institucije. Naglasio je da s njegove strane postoji velika odgovornost, ali da se ne radi o nečasnom djelu nego o nehatu. 

Ivan Vrdoljak je rekao kako je spreman voditi ministarstvo gospodarstva jer da je više puta vodio razne timove, a i nije mu prvi put.

- Znam sve što se događa u ministarstvu gospodarstva - rekao je Vrdoljak.

Nakon konferencija Čačić, Pusić i Vrdoljak otišli su u kafić na piće.

Sve o Čačićevoj ostavci pročitajte u velikom specijalu

Podsjetimo, Čačić je u srijedu dao ostavku na sve svoje političke funkcije zbog nove  i pravomoćne presude mađarskog suda koji ga je osudio na 22 mjeseci zatvora, od čega 11 mjeseci mora bezuvjetno provesti u zatvoru. Čačić se mora javiti u zatvor na služenje kazne u roku dva mjeseca. 

Idi na 24sata

Komentari 210

  • gagi 21 17.11.2012.

    hehehe Veca Ceca tko ce joj biti ravan.Sigurno je dala Zokiju .

  • gagi 21 17.11.2012.

    heheheeh jaka stranka pusic i cacaic hns .Bas su face za zoo

  • Vlad 16.11.2012.

    Može se po zakonu osnovati i Stranka robijaša. Osnivač mora biti na slobodi (može uvjetna) a članovi na državnom trošku. Jedini problem je Sabor stranke pošto su dislocirani. Predlažem moto stranke " MI SMO BILI TAMO; I IZALAZIMO SIGURNO ", mislim da bi ta stranka, kad bi došla na vlast bila najzainteresiranija da pošalje sve tajkune, lopove i ostalu bagru među rešetke pošto na taj način širi Stranku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare