To je to što me zanima!

Cerar poručio: Odluka Slovenije da tuži Hrvatsku je legitmina

Odluka Slovenije da Sudu za ljudska prava u Strasbourgu tuži Hrvatsku zbog nepodmirenih dogova hrvatskih poduzeća bivšoj Ljubljanskoj banci je legitimna, smatra Cerar
Vidi originalni članak

Odluka Slovenije da Sudu za ljudska prava (ECHR) u Strasbourgu tuži Hrvatsku zbog nepodmirenih dugova hrvatskih poduzeća bivšoj Ljubljanskoj banci je legitimna, a neće utjecati na međusobne odnose s Hrvatskom, ocijenio je u četvrtak slovenski premijer MIro Cerar.

"Mi isplaćujemo stare devizne štediše Ljubljanske banke u Hrvatskoj, pa zato tražimo da i Hrvatska ispuni svoju dužnost prema Ljubljanskoj banci, na to imamo svo legitimno pravo", kazao je Cerar Slovenskoj tiskovnoj agenciji STA, dodavši da je sadašnja situacija u kojoj Ljubljanska banka ne može do svojih potraživanja nepravedna.

U tužbi kojom Slovenija traži 360 milijuna eura navodi se da je Hrvatska sustavno sprječavala Ljubljansku banku da dođe do svojih potraživanja preko suda.

"Sudske i izvršne vlasti u Hrvatskoj su sve od osamostaljenja onemogućavale da tražbine Ljubljanske banke budu namirene", kazao je slovenski premijer.

"Slovenija ima apsolutno pravo da u skladu s načelom pravednosti i europskom konvencijom za ljudska prava zahtijeva ono što pripada Ljubljanskoj banci i onima koji su s njom bili povezani", dodao je Cerar.

Po njegovoj  ocjeni tužba, međutim, neće bitno utjecati na odnose s Hrvatskom.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 16.09.2016.

    Svatko tko je dužan treba svoj dug podmiriti. Gotova priča.

  • Lina39 15.09.2016.

    Još samo Crna Gora nije tužila Hrvatsku.Svi nešto traže ili sude !Hoćemo li više stati na "zelenu granu"?

  • 15.09.2016.

    Da bez kamata odnosno sa istim kamatama sa kojim je ljubljanska banka vracala novac hrvatskim stedisama. Koja firma je u stanju vratiti trebala bi. Ona koja je propala....to je rizik svake banke i tu se nema sta potrazivati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare