To je to što me zanima!

Čermak bio u Dini: Dubioze su velike, bit će rezanja i lomova

Unatoč teškom stanju umirovljeni general i poduzetnik i dalje je zainteresiran za Dioki i Dinu. U nedjelju je došao sa svojim inženjerima razgledati pogone polietilena
Vidi originalni članak

Sve će biti poznato već idući tjedan. Razgovaramo s vjerovnicima, dubioze su jako velike. Nažalost, mogu se očekivati rezanja i lomovi - najavio je Ivan Čermak nakon što je posjetio u nedjelju prijepodne pogone Dine Petrokemije u Omišlju na otoku Krku, javlja Jutarnji list.

No, unatoč teškom stanju umirovljeni general i poduzetnik i dalje je zainteresiran za Dioki i Dinu. 

U nedjelju je došao sa svojim inženjerima razgledati pogone polietilena. Ipak, konačnu odluku još nije donio, no očekuje se kako će to učiniti već ovaj tjedan.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • Hasenfefer 08.03.2013.

    Ovak. Prvo da razjasnimo što ćemo raditi u Zagrebu. Isto ono kaj su i dosad delali, jedino kaj ćemo od kotlovnice napraviti kogeneraciju u kojem ćemo spaljivati smeće, a dobivati ćemo struju i vodenu paru. Samo bi htio nešto reči o EU fondovima. Oni su kukavičje jaje. očito da će samo davati novce za projekte u kojima je njihova tehnologija i njihove tvrtke koji nam misle prodavati svoju tehnologiju. Znači nama spalionica treba iz više razloga. Jedan od glavnih razloga je opasan otpad koji se može ekološki zbrinuti u takvoj spalionici. Naravno da su ovi u Nizozemskoj i Njemačkoj zainteresirani za naše smeće. Jer ovakvo termičko spaljivanje i dobivanje enegije iz toga je puuuuuuuuuuno jeftinije i isplativije od recimo obnovljivih izvora energije na bazi vjetra i Sunca. Uostalom imamo za bar 15 godina kurenja smeća, a kak ćemo imati puuuuuuuuuno turista (jedino al linic ne zahebe s pdv-om na koncerte i predstave komične, operu itd) znači puno smeća za spalit, a više neće biti toliko RAKA u Zagrebu. Ostatak tog velikog zemljišta bi bio za izgradnju najmodernijeg centra za razvrstanje otpada (lova do krova) Blizina Zagreba i dobra povezanost s željeznicom (HŽ terminal Jamči da će moći zbrinjavati smeće iz drugih županija uz simboličnu naknadu). Nadam se da ste shvatili poantu, Ak ne daju za spalionicu (to je isplativljije od hotela s kockarnicom) onda će morati dati za centar obrade otpada. Srdačan pozdrav, Damir Bosnar, ekološki osvješteni dipl inž kemijske tehnologije

  • Hasenfefer 07.03.2013.

    Ovak. Sad ću imati više vremena jer se na poslu više ne moram zehebavati s ekologijom. Ovak. Gospodin Čermak je dobrodošao kao partner ako imamo zajednički interes da on i mi mali dioničari zaradimo ohhhhhhhhhhhhhooooooooooooooho love na DIOKIJU. Znači o gosp. Čermaku imam jako pozitivno mišljenje što se tiče ulaganja u hrvatski energetski sektor. zapravo biti će jedina konkurencija SIVIMA, MOLU i domaćim izdajicama, Mađaronima, čitaj MOL, janaf, gasprom, LUKOIL, INALOL. znači gosp. Čermak ima itekako interes za skladišne kapacitete na DINI i u ZGB. Drugo, meni gosp. Čermak ne treba da bi zaradio milijune zlatnih poluga na Diokiju sljedećih deset godina. Očekujem dionicu za dvije godine cjenovno u rangu INE. Biti će i dividende veeeeeeeeeelike. Preporučio bi mirovinskim i investicijskim fondovima da ju počinjete kupovati dok je ovak jeftina. Da ne bi počeli kupovati na 2.800 kn kao INU (A I TU STE ZARADILI, imate više sreće nek pameti, ali tko je znal izvještaj o SIRIJI i nije trebal biti preveć pametan) lp žuti mačak ps nekaj je nafta jako riknula, a DAX POZELENIO OD MUKE Kak ste dečki, jel uživate u izvedbi JP.MORGANA. MIDA još računaš ili si se priklonio inverterovoj taktiki (10% ziher je ziher 20% u danu). mogel bi napisati knjigu kak je Haso sve pogodil, a Barmen zaradio na tome. Valjda sam jedini Mujo s minusom na računima.

  • Firefox_1 06.03.2013.

    Ne brini, riješit će sve dubioze Hrvatska Lutrija!

Komentiraj...
Vidi sve komentare