To je to što me zanima!

Češki predsjednik izašao iz bolnice da imenuje premijera

Nije poznato kako će se svečanost odvijati, jer bi predsjednik Zeman (77) trebao biti u izolaciji dva tjedna u sklopu sanitarnih propisa o covidu-19 na snazi
Vidi originalni članak

Češki predsjednik Miloš Zeman, hospitaliziran jer je bio pozitivan na covid-19, u subotu je napustio bolnicu kako bi u nedjelju imenovao novog premijera, rekao je njegov glasnogovornik Jiri Ovčaček, prenosi agencija France presse.

"Predsjednik je iz Sveučilišne vojne bolnice (UVN) otišao u dvorac Lany", svoju službenu rezidenciju, naglasio je glasnogovornik.

"On bi trebao imenovati šefa vlade, (čelnika desnog centra) Petra Fialu u nedjelju ujutro", rekao je glasnogovornik te dodao da "se razmatra" u kojem će se obliku održati ceremenoija.

IZLAZI IZ BOLNICE Zeman će imenovati Fialu novim premijerom Češke u nedjelju

Nije poznato kako će se svečanost odvijati, jer bi predsjednik Zeman (77) trebao biti u izolaciji dva tjedna u sklopu sanitarnih propisa o covidu-19 na snazi.

Predsjednik je u četvrtak izašao iz bolnice u koju je primljen 10. studenoga, ali se hitno morao vratiti jer je bio pozitivan na koronavirus.

Prvi puta je hospitaliziran dan nakon parlamentarnih izbora i tada je na intenzivnoj njezi ostao tri tjedna.

NEMA SIMPTOME Češki predsjednik pušten, pa vraćen u bolnicu: 46 dana imao misterioznu bolest, a sad covid

On je 1. studenoga prihvatio službenu ostavku vlade dosadašnjeg premijera, populističkog milijardera Andreja Babiša nakon njegova izbornog poraza.

Država od 10,7 milijuna stanovnika, Češka se bori s rekordnim dnevnim rastom zaraza koji je prisilio vladu da u četvrtak najavi nova ograničenja, posebice zatvaranje restorana, kafića i noćnih klubova, kao i sve božićne sajmove.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nokia5 27.11.2021.

    Lepa vest, Srbi iz vukovara mu zele brz oporavak.

Komentiraj...
Vidi sve komentare