To je to što me zanima!

Češki vlak preskače Sloveniju, ali i dalje će voziti za Hrvatsku

Slovenija je uklonila Češku, kao i Hrvatsku i Francusku sa zelenog popisa sigurnih zemalja. Karte za Sloveniju u Češkoj prestale su se prodavati, ali vlakovima tranzit preko Slovenije za Hrvatsku nije ograničen
Vidi originalni članak

Češka kompanija RegioJet ograničila je prodaju željezničkih karata za Ljubljanu. Iako je broj putnika u Hrvatsku znatno manji, prvo je potrebno razjasniti valjanost svih promjena i postupaka kako bismo što prije mogli nastaviti s prodajom karata s odredišne ​​stanice u Ljubljani, kazao je glasnogovornik RegioJeta Aleš Ondrůj te naglasio da promjena uvjeta putovanja ne utječe na putnike koji putuju u Hrvatsku.

- Oni će samo proći vlakom kroz Sloveniju. Nema ograničenja i putnici u i iz Hrvatske će putovati kao i prije -  dodao je Ondrůj.

Slovenija je izmijenila epidemiološku procjenu Češke, kao i Hrvatske i Francuske i uklonila ih s zelenog popisa sigurnih zemalja. U Češkoj se porast broja pozitivnih na COVID-19 u posljednjem tjednu značajno povećao u odnosu na prethodne dane, posebno u regijama Karviná i Frýdek-Místek. Broj trenutno oboljelih u Češkoj porastao je s 2.300 na više od 4.000 u manje od dva tjedna.

Podsjetimo, u srijedu ujutro Rijeku je stigao prvi vlak s češkim i slovačkim turistima. Njih 500, stigli su vlakom privatnog željezničkog češkog operatera RegioJet. Prva je to direktna željeznička veza između Hrvatske i Češke.

VLAKOVIMA STIŽE JOŠ 30.000 ČEHA? Ću,ću,ću... Mi došle malo: Vlak prepun Čehinja stigao u Rijeku

Vlak je krenuo iz Praga, prošao kroz Pardubice, Brno, Bratislavu, Budimpeštu, Ljubljanu, da bi naposljetku stigao u Rijeku. Tada je rečeno da će do 11. srpnja vlak prometovati triput tjedno - utorkom, petkom i nedjeljom. Nakon tog datuma, u planu su veze svakog dana sve do kraja praznika.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • dino2 04.07.2020.

    Jos malo i ce te imat hrvatsku samo za sebe in za cehe ki platijo samo wc 🤣🤣🤣

  • ibezan 04.07.2020.

    A kako to vlak preskace?😂😂😂

  • 04.07.2020.

    Jedina sreća što prođu kroz sloveniju za 15 minuta :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare