To je to što me zanima!

Četiri bebe u Srbiji preminule od hripavca, jedna na respiratoru: 'Sve je više težih slučajeva...'

ANTIVAKSERSKE BUDALE Od ove bolesti najviše su ugrožena djeca, cijepljenje je najbolja opcija, a antivakseri svojim idiotskim širenjem lažnih vijesti daju svoj poveći doprinos širenju hripavca
Vidi originalni članak

Hripavac (veliki kašalj) hara Srbijom.  Od ove bolesti najviše su ugrožena djeca, cijepljenje je najbolja opcija, a antivakseri svojim idiotskim širenjem lažnih vijesti daju svoj doprinos širenju hripavca.

Kako je objavio Blic, u Beogradu su od hripavca preminule četiri bebe.

Jedna je u teškom stanju i na respiratoru. 

- Nažalost, novorođenčat do 4 mjeseca mogu razviti jako tešku kliničku sliku koja završava smrću. Umrle su nam četiri bebe - rekao je za RTS dr. Vladislav Vukomanović iz pedijatrijske bolnice u Beogradu.

- Oko 70 djece ima veliki kašalj, polovica je u bolnici i porast je onih koji razvijaju težu kliničku sliku - dodao je dr. Vukomanović.

Cijepljenje je obavezno i počinje u drugom mjesecu života.

IZBJEGAVANJE CIJEPLJENJA Epidemiolog: 'Antivakseri daju svoj doprinos širenju hripavca'

Nema bolje zaštite od cijepljenja

Dr. Vukomanović kaže kako bolja zaštita ne postoji i da bi svi roditelji trebali cijepiti djecu te da je ovo cijena koju plaćaju oni koji se nisu cijepili. U Srbiji je u siječnju ove godine registrirano najmanje 1000 oboljelih od hripavca.

U Srbiji planiraju cijepiti djecu i nakon što završe osnovnu školu.

- To je već u proceduri i uskoro ćemo to početi provoditi - dodao je doktor Vukomanović koji kaže kako je kod djece prisutan i borinhiolitis izazvan virusom RSV, a tu su i drugi virusi koji mogu izazvati upalu pluća i bronitis.

- Kod školske djece smo vidjeli slučajeve s teškom upalom pluća čak i s gnojim izljevima i iznimno teškom kliničkom slikom - dodao je doktor.

U Hrvatskoj je kazna za necijepljenje djeteta protiv hripavca 266 eura, a od 2022. godine samo je 37 roditelja kažnjeno.
 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Vjevegrica 31.01.2024.

    apsurdno mi je da laici odlučuju dal će cijepiti dijete, da trudnice dolaze na porod sa "planom poroda", kaj bu uskoro. svi pročitaju dva članka na netu i odmah se osjećaju kao stručnjaci. niste ni svjesni koliko smiješno zvučite

  • 67 31.01.2024.

    Pa normalno da nebi cijepila dijete jer ne vjerujem vise nikome pogotovo doktorima ne vjerujem nista orodali dusu vragu

  • Mario Lončar 31.01.2024.

    To što će poslije od pikice dobit miokarditis, za to će okriviti klimatske promjene 😉

Komentiraj...
Vidi sve komentare