To je to što me zanima!

Četvero je priznalo krivnju i nagodilo se za blaže kazne

Kako se dio optuženih nagodio Županijski sud u Zagrebu nije raspravljao o osnovanosti optužnice protiv bivšeg pročelnika zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara
Vidi originalni članak

U aferi Suhi led u kojoj je prvooptuženi Zvonimir Šostar, četvero optuženika priznalo je krivnju i nagodilo se s USKOK-om na uvjetne kazne ili rad za opće dobro. USKOK Šostara i Mirtu Lončar tereti da su napravili sve što je trebalo kako bi Ekotours, poduzeće Gorana Ljubića, dobilo poslove na čišćenju klimatizacijskih i ventilacijskih sustava u zagrebačkim sportskim dvoranama. Da bi dobio taj posao Ljubić je bio spreman Šostaru plaćati brojne troškove uključujući i egzotična putovanja diljem svijeta.

Nadalje, Šostara terete da je od početka 2006. do kolovoza 2013. odobravao "neosnovana plaćanja" tvrtki, iako je znao da čišćenje metodom 'suhog leda' neće biti izvršena.

Direktor u trgovačkom društvu Bez Limita d.o.o., Muhamed Demirović (46) nagodio se s USKOK-om na kaznu od osam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od četiri godine. Tvrtka Bez limita mora Hrvatskoj isplatiti 45.328 kuna koliko je protupravno "zaradila". Svotu mora isplatit u šest jednakih mjesečnih obroka od kojih svaki dospijeva svakog petnaestog u mjesecu. Ako ne plati jedan obrok duga po dospijeću tog obroka dužan je platiti ukupan iznos preostalog duga odjednom u roku od 15 dana zajedno sa zakonskim zateznim kamatama, sve pod prijetnjom ovrhe. Štefica Ivanušić (55) dobila je 10 mjeseci uvjetno s rokom kušnje od četiri godine. Roko Ljubić (26) osuđen je na 10 mjeseci zatvora što mu je zamijenjeno radom za opće dobro po principu da se dan zatvora zamijeni s dva sata rada. Goran Ljubić (49) nagodio se na sedam mjeseci uvjetno s rokom kušnje od četiri godine. 

U odnosu na ostale optuženike Zvonimira Šostara, Mirtu Lončar, Davora Ljubića, Gorana Žonju, Juricu Vrusa i Mladena Gojkovića postupak je razdvojen. 

U istrazi protiv Šostara i ostalih, koje terete da su zloupotrebama oštetili Zagreb za 38,9 milijuna kuna, ispitan je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a USKOK je "češljajući" Šostarovu imovinu našao nesrazmjer od 10,8 milijuna kuna pa traži da mu se imovina oduzme jer je, tvrdi USKOK, stečena ilegalno. 
 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • sadilinikada 27.02.2018.

    sve nevini ljudi mislim u smislu optuznice, nisu krivi

  • nikluk20 27.02.2018.

    a koliko je dobio bandić u tome? mislim budimo realni, ništa bez njega a da prelazi cifre za 6 brojaka ne prolazi......i još nešto, ako je netko oštećen za 40 milijuna, gdje su novci i što je država napravila po tom pitanju da se naplati?....

  • leo@ 27.02.2018.

    zamračiš lovu....guliš krumir malo i super...ova država i pravni aparat su super....

Komentiraj...
Vidi sve komentare