To je to što me zanima!

Cijela obitelj pronađena mrtva - ubila ih je toksična alga?

Među tijelima je pronađen i obiteljski pas Oski. John je bio zaposlenik Snapchata, a Ellen je studirala kako bi postala psihoterapeutkinja. Prošle su se godine preselili u ovo područje iz San Francisca te su dobili dijete
Vidi originalni članak

Roditelji i njihova kćer pronađeni su mrtvi na planinarskoj stazi Devils's Gulch (Đavolja jaruga, slob.prev.) u Kaliforniji, a vjeruje se da je njihova smrt posljedica djelovanja smrtonosne alge, prenosi BBC.

Johna Gerrisha (44), njegovu ženu Ellen Chung (30) i Miju (1) pronašle su mrtve u park-šumi Sierra National Forest. Tijela su preveli na obdukciju, a obližnje vode testiraju se na toskične alge jer se vjeruje da bi one mogle biti uzrok smrti ove obitelji.

Među tijelima je pronađen i obiteljski pas Oski. John je bio zaposlenik Snapchata, a Ellen je studirala kako bi postala psihoterapeutkinja. Prošle su se godine preselili u ovo područje iz San Francisca te su dobili dijete.

TRAGEDIJA U AUSTRALIJI Snimala selfie iznad slapova pa pala u provaliju i poginula

Šerif okruga Mariposa Jeremy Briese rekao je kako neće mirovati dok ne pronađu uzrok smrti.

- Trenutno nemamo jasnih indicija što se dogodilo. Znamo da su bile dvije zdrave odrasle osobe i jedno zdravo dijete te zdrav pas, a svi su umrli na istom mjestu.

Jedna od teorija je i kako su smrti povezane s curenjem plina iz obližnjih napuštenih rudnika zlata, no Briese vjeruje da to nije slučaj.

- Ne vjerujem da su rudnici povezani s ovim smrtima. Sve ovo jako je frustrirajuće i jako potresno za sve nas. Koliko sam upoznat, proteklih dana procvjetale su toksične alge, što je uzrokovano trenutnom sušom. No, još uvijek ne znamo dovoljno detalja o toksičnosti tih algi.

BBC navodi da određene vrste algi pri cvjetanju mogu emitirati opasne toksine koji mogu dovesti do pobolijevanja ili čak smrti ljudi i životinja. Prošlog mjeseca američka Šumska služba objavila je upozorenja o potencijalno opasnim algama koje upravo cvjetaju. Posjetitelje baš ovog područja upozorili su da se nipošto ne kupaju niti da dozvoljavaju svojim ljubimcima ulazak u vodu kako se ne bi izložili otrovima.

Glasnogovornica šerifovog ureda Kriste Mitchell za KTVU je rekla kako je ovo vrlo neobična situacija.

PLANINARILA S PSOM Žena (42) preživjela pad sa 60 metara, spasila ju krošnja jele

- Nije bilo nikakvih znakova traume, nema očitog uzroka smrti, nema oproštajnog pisma...

Profesorica sa Sveučilišta u Stanfordu Anna Michalak, šefica Odjela za globalnu ekologiju na Institutu za znanost u Carnegieju, kaže kako neke alge mogu nositi smrtonosne bakterije koje napadaju jetru i živčani sustav.

Dodala je da znaju za više prijavljenih slučajeva gdje su psi uginuli nakon što su bili u vodi u kojoj su cvjetale alge. Kaže i kako su učinci tih bakterija su izuzetno brzi.

Biologinja i oceanografkinja Sarah Smith kaže kako ti toksini mogu izazvati smrt u samo 24 sata.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • no sleep 21.08.2021.

    5g

  • foša 21.08.2021.

    Zar se ne pise California umjesto Kalifornija??

  • 21.08.2021.

    samobojstvo od strane oca prvo suprugu pa djete pa čukca pa sebe na kraju

Komentiraj...
Vidi sve komentare