To je to što me zanima!

Cijepili i Williama Shakespearea

Jedna od prvih osoba koje su u utorak primile cjepivo protiv covida-19 je i William Shakespeare (81) iz engleskog Warwickshirea.
Vidi originalni članak

Taj je engleski osamdesetjednogodišnjak cijepljen u utorak u Sveučilišnoj bolnici Coventry, 20 kilometara udaljenoj od Stratford-Upon-Avona, rodnog mjesta svojeg imenjaka, najvećega engleskog dramatičara i pjesnika.

Snimka na kojoj Shakespeare dobiva cjepivo potaknula je maštu korisnika Twittera, koji su ispod nje napisali niz duhovitih komentara.

"Kroćenje gripe", "Dvojica plemića iz Corone", samo su neki od komentara, kojima su korisnici aludirali na poznata Bardova djela (Kroćenje goropadnice i Dvojica plemića iz Verone).

BRITANCI POČELI CIJEPITI Žena (90) prva je dobila cjepivo protiv korone: 'Velika je čast i najbolji rani dar za rođendan'

Jedan je postavio pitanje: "Ako je Margaret Keenan bila pacijentica 1A, je li u tom slučaju Shakespeare bio "pacijent 2B ili not 2B? (aluzija na dio rečenice iz čuvenog Hamletova četvrtog monologa iz istoimene drame - 'biti ili ne biti') 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 08.12.2020.

    Najednom im došlo do glave da treba spašavati ljude u sutonu života, a to što svake minute umre jedno D I J E T E od gladi je daleko manje bitno !!!! Di je tu UNICEF , di je tu Svjetska zdravstvena organizacija, di su tu tzv. filantropi nek mi netko objasni !! Od NIKOGA da slovca čuješ !!! Bitni su samo ljudi u sutonu života i NITKO drugi na ovoj kugli ne postoji ?! Tko koga ovde ...... ?!

  • 08.12.2020.

    Meni se čini da sa ovim cjepivom hoće smanjiti broj umirovljenika u mirovinskim fondovima pa vi sad pjevajte što hoćete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare