To je to što me zanima!

'Cijepljeni AstraZenecom kasnije mogu dobiti drugo cjepivo'

Bez ikakvih problema možete kasnije ojačati imunitet, potaknut cjepivom AstraZenece, cjepivom koje počiva na glasničkoj RNK, na kojoj se temelje Pfizer i Moderna, kaže njemački ministar zdravstva
Vidi originalni članak

Osobe cijepljene AstraZenecinim cjepivom protiv koronavirusa mogle bi kasnije dobiti neko drugo cjepivo, kazao je njemački ministar zdravstva Jens Spahn odgovarajući na pitanja sugrađana.

To bi, bez ikakvih problema, bilo moguće pod uvjetom da postoje dostatne zalihe, primjerice, krajem godine kad svima bude ponuđeno cjepivo, dodao je.

Takva pitanja pojavila su se zbog zabrinutosti da cjepivo AstraZenece nije tako učinkovito kao druga dva koja je odobrila Europska unija - ona Moderne i Pfizer/BioNTecha.

Ta mogućnost odjek je ranijeg prijedloga Carstena Watzla, glavnog tajnika njemačkog društva za imunologiju.

- Bez ikakvih problema možete kasnije ojačati imunitet, potaknut cjepivom AstraZenece, cjepivom koje počiva na glasničkoj RNK, rekao je.

Cjepiva Moderne i Pfizer/BioNTecha temelje se na tehnologiji glasničke RNK.

Idi na 24sata

Komentari 165

  • cisab 21.02.2021.

    Ne razumijem sad tu raju oni bi htjeli sad najbolje cjepivo, da nebi niste vi nijemci i francuzi i ostali koje stiti drzava,koja kaze da se ne cijepe stariji sa Astra zenecom vi zivite u drzavi u kojoj Capak zna vise od tvornice koja je cjepivo proizvela. Zar od takvih sarlatana ocekivati da ce nekog zastititi. On sad gleda kako bi bio ministar neceg. Bas ga je popularnost krnula.

  • Brutality of reality 21.02.2021.

    Je da, a bolnice na sjeveru Njemačke zaustavile sva cijepljenja navedenim cjepivom zbog teških nuspojava. 37 djelatnika bolnice nesposobno za rad nakon cijepljenja ovim cjepivom.

  • barbaradejton 21.02.2021.

    A u Rusiji tek duplo cijepljenih više u odnosu na malu Hrvatsku. Cjepiva koliko hoćeš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare