To je to što me zanima!

Ciklona Nestor: Pljuskovi i jak vjetar, temperature oko 20°C

Pravo nestabilno vrijeme stiže u četvrtak. Nova ciklona donijet će nam više oblaka uz povremenu kišu ili pljuskove praćene grmljavinom. Tako će biti i tijekom vikenda
Vidi originalni članak

Plitka ciklona, koju je Crometeo tim nazvao Nestor, tijekom četvrtka premještat će se preko područja Hrvatske i već u petak odmaknuti dalje prema istoku. Prolaskom fronte u naše će krajeve prodrijeti hladniji zrak sa sjeverozapada, pa će osvježiti, najviše na zapadu zemlje.

Na Jadranu će stabilno biti do četvrtka kada se očekuje mjestimična naoblaka. Nestabilnije će biti na sjevernom Jadranu, gdje će povremeno biti pljuskova s grmljavinom. U petak promjenjiva naoblaka očekuje jug Dalmacije. Tijekom vikenda mogući su pljuskovi s grmljavinom, ali temperature će i dalje biti ljetne - najviša dnevna ići će do 30 Celzijusa.

U unutrašnjosti bi srijeda još mogla biti suha i topla, uz povremenu naoblaku. Novo, pravo nestabilno vrijeme stiže u četvrtak. Nova ciklona donijet će nam više oblaka uz povremenu kišu ili pljuskove praćene grmljavinom. Naravno, uz takvo oblačnije vrijeme ponovno će i osvježiti. Temperatura zraka spustit će se za 7 do 10 Celzijevih stupnjeva i tijekom četvrtka će se kretati između 20 i 24 Celzijeva stupnja. Puhat će hladniji sjeverni vjetar. Slično svježe i nestabilno vrijeme će se zadržati i do kraja tjedna. Temperatura zraka u jutarnjim satima past će na oko 15°C, a najviša dnevna u oblačnim danima samo malo iznad 20°C, a uz sunce možda dođe i do 25 Celzijevih stupnjeva.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • propala komunjara 13.08.2014.

    Kakvo je to ime Nestor tako se zove moj pas

  • DanijelaJurković 13.08.2014.

    jeeeeeeeeeee opet kiša...di je ljeto nestalo?nije ni čudo što je sve više ljudi depresivno!

  • splitskosrce 13.08.2014.

    Nestore ne spuštaj se južnije od Zadra.Nisi nam potriban.

Komentiraj...
Vidi sve komentare