To je to što me zanima!

Čile: Sukob policije i više od 100.000 studenata i radnika

Učitelji, lučki radnici i rudari bili su organizirani od strane sindikata. Socijalni problemi u ovoj zemlji dosegli su vrhunac pred nedjeljne predsjedničke predizbore
Vidi originalni članak

U čileanskom glavnom gradu Santiago de Chile policija se sukobila s više od 100.000 studenata i radnika koji traže izlaz iz socijalnih problema i ravnopravniju raspodjelu dobiti, piše RT

Policija je morala upotrijebiti suzavac i vodeni top. Nasilje je počelo na dan kad su u državi najavljene demonstracije studenata i sindikata. Manje grupe su bacile Moltovljev koktel na policijsku stanicu, razbile restoran, stolice i materijal su postavljeni kao barikada na vrlo prometnoj cesti u glavnom gradu. Uhićeno je 102 izgrednika, četvero policijskih službenika je ozlijeđeno. 

Čileanska vlada je osudila izgrede

- Ti ljudi nisu studenti, to su kriminalci i ekstremisti. Djelovali su koordinarno i planirano kako bi izazvali ovo nasilje - rekao je ministar sigurnosti i unutarnjih poslova, Andres Chadwick.  

Predsjednički izbori 

Učitelji, lučki radnici i rudari bili su organizirani od strane sindikata. Socijalni problemi u ovoj južnoameričkoj zemlji dosegli su vrhunac pred nedeljne predsjedničke predizbore. 

Velike razlike između bogatih i siromašnih, porezni sistem, a pogotovo reforma školstva će biti ključne stavke programa predsjedničkih kandidata.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare