To je to što me zanima!

'Cilj je bolja skrb za ljude, a ne skidanje glava u KB Dubrava'

Novi predsjednik Upravnog vijeća KB Dubrava najavio je da će djelatnicima u bolnici omogućiti da mogu pružiti najbolju moguću skrb za pacijente, ali da nedostaje liječnika i medicinskih sestara
Vidi originalni članak

Završena je zdravstvena inspekcija u Kliničkoj bolnici Dubrava - smijenjeno je Upravno vijeće. Kako je potvrđeno HRT-u, novi predsjednik Upravnog vijeća je Silvio Bašić, istaknuti stručnjak i pročelnik Zavoda za neurologiju, a prije mjesec dana imenovan je i državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva.

Razriješena je dosadašnja predsjednica Grozdana Perić te članice Upravnog vijeća Kliničke bolnice Dubrava Veronika Laušin i dr. sc. Irena Jukić. Novim članovima imenovani su Jasminka Hlupić i Vedran Kranjčević.

- Moj prvi potez je odavno počeo, kad sam došao u bolnicu u 2008. godine. Trudio sam se podići kvalitetu pružanja usluge našim bolesnicima kao i velika većina zdravstvenih djelatnika, rekao je novi predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava Silvio Bašić.

SUSTAV PODBACIO Kako je KB Dubrava pala na koljena: 'I nama liječnicima je teško gledati ljude kako pate'

Na pitanje hoće li smijeniti ravnatelja bolnice rekao je da zadatak novog UV nije da smijenjuje.

-  Nije zadatak da skidamo glave nego da omogućimo djelatnicima perjanice hrvatskog zdravstva, a to je KB Dubrava, da i dalje maksimalno profesionalno pružaju adekvatnu skrb našim bolesnicima. Ako bude potrebe poduzet ćemo sve potrebne mjere, rekao je Bašić.

- Nisu bitne formalne odluke nego da o tome vodimo računa i o bolnici i o bolesnicima koji nisu bolesni od Covida, dodao je.

Rekao je da liječnika, a posebno medicinskih sestara nedostaje u cijeloj zemlji, pa tako i kod njih kao i u drugim bolnicama.

- Pokušavamo napraviti najviše što možemo. U procesu je pojačanje kadrova, dolaze i sestre i liječnici, rekao je.

'NEMA HRANE NI LIJEKOVA' Novi status o KB Dubrava: 'Ideš na jedan od dva WC-a koji radi, a ispred u najlonu mrtav čovjek'

Rekao je da cijela KB Dubrava postaje Covid bolnica.

- To će biti on onog trenutka kada kapaciteti za Covid-bolesnika budu premali, rekao je.

Onima koji smatraju da koronavirus nije opasan rekao je kako ih moli da dođu volontirati u KB Dubrava i uvjere se iz prve ruke.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Gnjus_1 30.10.2020.

    Nikako nikome skidati glavu, ali par udaraca po golim tabanima bilo bi vrlo pučno za naše liječnike Balkance.

  • 30.10.2020.

    ......koje godine......30 je prošlo gospodaru ne vidjesmo davno kruha....

  • kaj te briga 30.10.2020.

    nemate vi cilj,samo bauljate bezveze

Komentiraj...
Vidi sve komentare