To je to što me zanima!

Čim vidi brojeve na papiru, Anđelo (5) već zna rezultat...

Bez puno muke dječak iz Ludbrega izračuna zadatke koje neki ne bi mogli ni uz pomoć digitrona. Roditelji Anđelu u budućnosti žele da bude sretan bez obzira čime se bavio
Vidi originalni članak

Za Anđela iz Ludbrega slobodno se može reći da je mali genijalac. Matematika mu je već sada u malom prstu pa vješto barata razlomcima, decimalnim brojevima, korijenima, potencijalima...

Čim vidi neki matematički zadatak Anđelo zna rezultat, a njegovi roditelji Martina i Edi Bačani ponekad ne znaju odgovore na njegova pitanja o kompliciranim im sinusima i kosinusima. Poznaje rimske, arapske i egipatske brojeve. Dječačić računa sa šestero i sedmero znamenkastim brojevima i za sebe simpatično tvrdi da je drukčijih od drugih.

- S tri je godine naučio čitati, zna rusku azbuku i Morseovu abecedu, a s dvije godine znao je sve marke automobila. S djedom igra šah, a s četiri godine je sam od sebe počeo učiti tursku abecedu - rekli su Anđelovi roditelji za portal eVaraždin. Dodaju kako Anđelo zna poredati i sve planete po veličini, sastavu i njihovoj udaljenosti od sunca, a najdraže su mu igračke papir, olovka i omiljeni mu brojevi.

- Matematika ga je počela zanimati prije par mjeseci, a do tad je imao neke druge zanimacije. No kad si Anđelo nešto odabere, onda to neko vrijeme ne popušta - rekao je dječakov tata Edi. Ljubav prema matematici započela je u vrtiću koji Anđelo pohađa. Tamo su njegovim roditeljima prezentirali program ‘Aloha’, koji potiče mentalni razvoj u djece i to na zabavan i njima zanimljiv način.

- To je program za učenje matematike, a kako Anđela to zanima odlučili smo ga upisati. Još jedan razlog za upis u program ‘Aloha’ bio je i taj što nismo bili sigurni trebamo li upisati Anđela prijevremeno u školu ili ne. Htjeli smo da nastavnici u programu procijene ako je on spreman za to. Išao je na dva ogledna sata i oni su bili oduševljeni kako Anđelo rješava zadatke. I onda su ga upravo oni prijavili u show Superljudi u kojem je nakon nastupa u petak prošao u polufinale - govori mama Martina. Kad ne rješava komplicirane i teške matematičke zadatke, Anđelo voli čitati knjige i igrati se s prijateljima. Pun je energije baš kao i svaki drugi dječačić u njegovim godinama.     

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Dalibor0704 15.05.2017.

    Upišete li ga u "normalnu" školu, ostati će bez genijalnosti. Bolje ga prebacite u neku školu za genijalce, ovdje ili van granica.

  • kliko 14.05.2017.

    Mislim da je opravdana bojazan za buducnost. Nije ovo pozeljno za ovakvog malisana. Zivost koja mu se pripisuje bi se mozda mogla nazvati i drugim imenom. Nazalost, "genijalnost" na jednoj strani gotovo uvijek stvara nepozeljne efekte na drugoj.....

  • aleksandar15 14.05.2017.

    Tocno

Komentiraj...
Vidi sve komentare