To je to što me zanima!

Upitan most za Čiovo: Tužba stopira projekt od 162 mil. kn?

Ako se uvaži tužba tvrtke Skladgradnja, u vlasništvu braće Žužul, i austrijskog Strabaga, zaustavit će se državna megainvesticija od gotovo 162 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Tvrtka Skladgradnja, u vlasništvu braće Žužul, zajedno s austrijskim Strabagom, podnijela je tužbu pred Upravnim sudom protiv države jer smatraju da je bilo nepravilnosti u postupku odabira izvođača za gradnju mosta kopno-Čiovo. Ako se uvaži njihova tužba  zaustavit će se državna megainvesticija od gotovo 162 milijuna kuna, javlja Dnevnik.hr.

Odvjetnik Strabaga i Skladgradnje Kruno Peronja kazao je da traže poništenje natječaja, te su podnijeli privremenu mjeru. Smatraju da im je nastala nesaglediva šteta koju su dodatno argumentirali u tužbi. Pravdu traže na sudu jer im je državna Komisija u samom postupku već odbacila žalbe kao neosnovane.

- Mislimo da smo u pravu jer smo u samom tijeku postupka uočili nepravilnosti odnosno po nama nezakonitosti, kao npr. neupotpunjavanje ponude i tako dalje ne bih ulazio u meritum stvari - rekao je odvjetnik Peronja za Dnevnik Nove TV.

Uključujući PDV, cijenom najpovoljniju ponudu za most dao je Brodosplit holding. Strabag i Skladgradnja ponudili su 160,5 milijuna kuna a odabran je nešto skuplji Viadukt za 161, 9 milijuna kuna. Sud je dao rok od 30 dana Hrvatskim cestama i Viaduktu da se očituju o tužbi.

Iz Hrvatskih cesta poručuju da su u svojoj odluci odabira izvoditelja postupali sukladno zakonu i svim propisanim normama i pravilima, dok iz Ministarstva prometa za sada ne žele komentirati slučaj. Čini se kako čekaju odluku suda.

Idi na 24sata

Komentari 127

  • Mél.C.B.🌼 13.04.2015.

    Dakle jos cemo koje desetljece tribat 3 ure za doc od Trogira do Ciova,..vozimo se ocito i dalje 350m/h u srcu turisticke sezone!!

  • oktopus1 13.04.2015.

    kako su prosli sa pituranjem nebi se cudio da opet dođu do ustavnog suda i on im da za pravo

  • MaliDino 12.04.2015.

    ja bi dao i 50 milijuna vise samo da ne rade žužuli strabag

Komentiraj...
Vidi sve komentare