To je to što me zanima!

Cjepivo AstraZenece i Pfizera je učinkovito i kod starijih od 70

Nakon četiri tjedna od prve doze, zaštita od simptomatskog Covida bila je između 57 i 61 posto u slučaju Pfizera, odnosno od 60 i 73 posto kod Oxford-AstraZenecinog cjepiva
Vidi originalni članak

I Pfizerovo i AstraZenecino cjepivo su visokoučinkoviti kod starijih od 70 godina, pokazalo je danas objavljeno izvješće Public Health England (PHE). 

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU WHO: Koronu nećemo pobijediti do kraja godine, ali možemo smanjiti broj zaraženih i umrlih

Nakon četiri tjedna od prve doze, zaštita od simptomatskog Covida bila je između 57 i 61 posto u slučaju Pfizera, odnosno od 60 i 73 posto kod Oxford-AstraZenecinog cjepiva. Kod starijih od 80, podaci sugeriraju da je već samo jedna doza u slučaju oba cjepiva dovoljna da prevenira hospitalizaciju za više od 80 posto. 

Dr. Mary Ramsay, čelnica odjela imunizacije pri PHE je kazala kako su ovo značajni dokazi da cjepiva djeluju, i spašavaju živote. Ipak, treba imati na umu, dodala je, da zaštita nije stopostotna, i da se još ne zna koliko će cjepiva smanjiti rizik prenošenja korone na druge.
- Čak i ako ste cijepljeni, jako je važno nastaviti se ponašati sukladno epidemiološkim mjerama - dodala je. 

IMUNOLOG ZLATKO TROBONJAČA 'Ako cijepite 20.000 starijih u jednom danu, gotovo je sigurno da će netko od tih ljudi umrijeti'

Idi na 24sata

Komentari 28

  • lopovbandic 02.03.2021.

    Vidjeli smo učinkovitost,koja slučajnost,i bandić umro od srčanog udara??

  • Rakinator 02.03.2021.

    I praktički po tome ispada da najveće smeće zvano AstraZeneca je sad najbolje smeće??? Pa ko tu koga jebe

  • __shedow__ 02.03.2021.

    Žena neki dan cijepljena umrla u roku 10 minuta od INFARKTA kažu. Sada čitam, potvrđeno da je i Bandić cijepljen astra zenecom dva dana prije ovog masivnog infarkta... Cijepljen u dr. Andrija Štampar institutu!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare