To je to što me zanima!

Cjepivo neprovjereno: Doktoru moraju vratiti plaću i posao

Imunološki zavod izgubio je spor sa doktorom Srećkom Sladoljevom, koji je 2009. upozoravao da je cjepivo protiv svinjske gripe neprovjereno. Tada su ga suspendirali
Vidi originalni članak

Doktor Srećko Sladoljev, voditelj Odsjeka za interferon u Imunološkome zavodu, dobio je spor protiv tog istog zavoda. On se u rujnu 2009. pobunio zbog predugovora koji je Imunološki zavod potpisao sa Novartisom, a u kojemu se Novartis odriče odgovornosti za nuspojave i neučinkovitost cjepiva protiv svinjske gripe. 

Nakon toga zaštitari su ga izveli van iz Zavoda uz obrazloženje da je odao poslovnu tajnu. No Sladoljev je došao na svoje, naime sutkinja je nepravomoćno presudila da je njegova suspenzija bila nezakonita. Zbog toga mu Zavod treba isplatiti 120.415 kuna s kamatama za izgubljene razlike u plaći jer je od 1. listopada primao pola plaće. Uz to sud je odlučio da Imunološki zavod mora vratiti Sladoljeva na posao.

>>> Cijeli tekst čitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 44

  • user_103444 12.05.2011.

    Drago mi je da je istina ovaj put pobjedila to se nažalost tako rijetko događa....

  • dado0409 12.05.2011.

    E sada bi svi koji su se cijepili trebali tražiti odštetu, jer su bili izmanipulirani.

  • bluegs77 12.05.2011.

    hmm nekako mi nevjerojatno zvuci da je jedan covjek pobjedio imunološki zavod a time i općenito cijelo zdravstvo koje je "tjeralo" ljude na cijepljenje! ajd nek sam i to doživio :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare