To je to što me zanima!

Cjepivo protiv HPV-a uskoro besplatno u cijeloj Hrvatskoj

DO SAD SAMO U ZAGREBU Ministar očekuje da se već na idućoj sjednici Upravnog vijeća HZZO-a mogao pronaći model financiranja programa cijepljenja
Vidi originalni članak

Cjepivo protiv humanog papiloma virusa (HPV) besplatno je za učenice osmih razreda u Zagrebu, a za mjesec i pol bi moglo biti besplatno i za djevojčice diljem Hrvatske, najavio je u četvrtak ministar zdravlja Siniša Varga. Ministarstvo je još u prosincu poslalo preporuku HZZO-u da se to cjepivo stavi na listu i na kalendar cijepljenja, i to kao neobavezno cjepivo koje plaća Zavod, javlja RTL.

Ministar očekuje da se već na idućoj sjednici Upravnog vijeća HZZO-a mogao pronaći model financiranja programa cijepljenja protiv HPV-a, nakon čega bi se s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo pokrenuo postupak javne nabave cjepiva i njegove distribucije prema liječnicima školske medicine i epidemiolozima koji provode program cijepljenja.

Odaziv djevojčica na cijepljenje s ciljem sprječavanja genitalnih infekcija i posljedičnog razvoja raka vrata maternice svake godine sve je slabiji.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • urar 06.03.2015.

    tko bliže oltaru bolje misu čuje...

  • kokaza5 06.03.2015.

    Daj si ga mami.

  • Coprnica Agram 05.03.2015.

    ima cjepivo protiv HDZ???????

Komentiraj...
Vidi sve komentare