Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
38 komentara

Cjepivo protiv HPV-a uskoro besplatno u cijeloj Hrvatskoj

DO SAD SAMO U ZAGREBU Ministar očekuje da se već na idućoj sjednici Upravnog vijeća HZZO-a mogao pronaći model financiranja programa cijepljenja

Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
38 komentara

Cjepivo protiv humanog papiloma virusa (HPV) besplatno je za učenice osmih razreda u Zagrebu, a za mjesec i pol bi moglo biti besplatno i za djevojčice diljem Hrvatske, najavio je u četvrtak ministar zdravlja Siniša Varga. Ministarstvo je još u prosincu poslalo preporuku HZZO-u da se to cjepivo stavi na listu i na kalendar cijepljenja, i to kao neobavezno cjepivo koje plaća Zavod, javlja RTL.

Ministar očekuje da se već na idućoj sjednici Upravnog vijeća HZZO-a mogao pronaći model financiranja programa cijepljenja protiv HPV-a, nakon čega bi se s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo pokrenuo postupak javne nabave cjepiva i njegove distribucije prema liječnicima školske medicine i epidemiolozima koji provode program cijepljenja.

Odaziv djevojčica na cijepljenje s ciljem sprječavanja genitalnih infekcija i posljedičnog razvoja raka vrata maternice svake godine sve je slabiji.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message