To je to što me zanima!

ISIS-ovac osuđen na doživotni zatvor: Sudjelovao je u ubojstvu sisačkog zeta Davida Hainesa

Nakon izricanja Koteyeve kazne, okružni sudac Ellis rekao je da se nada da će to poslužiti kao primjer budućim terorističkim skupinama
Vidi originalni članak

Alexanda Kotey, poznatiji pod nadimkom 'Beatles' i kao član terorističke skupine ISIS-a, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora u američkoj saveznoj državi Virginiji. U rujnu je priznao krivnju za sudjelovanje u zločinima koji su doveli do smrti američkih, japanskih i britanskih državljana u Siriji.

Među žrtvama je bio humanitarac i hrvatski zet, David Haines koji je ubijen 2014. nakon što ga je ISIS držao kao taoca. Davidova supruga Dragana Haines iz Siska rekla je na sudu Koteyu i njegovom suoptuženiku El Shafee Elsheikhu da se nada da će doživjeti 200 godina kako bi mogli gledati kako umiru članovi njihovih obitelji.

JAVLJAJU BRITANSKI MEDIJI Kći ubijenog hrvatskog zeta Davida Hainesa odlazi u Siriju: Netko joj je javio gdje je tijelo

- Probudim se i čujem vriske svog oca. Pitam se hoću li ikada biti sretna i normalna ikada? - rekla je na sudu Bethany Haines, kći britanskog humanitarca, piše CNN

Nakon izricanja Koteyeve kazne, okružni sudac Ellis rekao je da se nada da će to poslužiti kao primjer budućim terorističkim skupinama. 

- Ne odustajemo - rekao je govoreći o američkoj vladi. 

RACIJA U SIRIJI Sklonište vođe ISIL-a: Aktivirao je bombu, ubio i ženu i djecu

Osim obitelji Davida Hainesa, članovi obitelji drugih žrtava kao i dva bivša taoca dali su potresne izjave o svom gubitku. 

- Bol je neopisiva. Vi i vaš teroristički rat uzeli ste nam sve - rekla je Shirley Sotloff, majka američkog novinara Stevena Sotloffa kojeg je grupa držala kao taoca i na kraju pogubila. Objavili su i snimku njegova ubojstva.

Neki članovi obitelji stradalih pričali su kako još uvijek ne znaju gdje su posmrtni ostaci njihove djece, očeva i supružnika.

DŽIHADISTIČKA NEVJESTA Tata je mislio da je kći uzorna učenica, mažoretkinja... A ona s 15 godina prešla u zloglasni ISIS

- Moramo pronaći Kaylu i kako je umrla - rekla je Marsha Mueller, majka Kayle Mueller. Njenu kćer je grupa držala kao taoca i, prema tužiteljima, silovao ju je vođa ISIS-a Abu Bakr al-Baghdadi prije nego što ju je teroristička skupina ubila.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Dalibor0704 01.05.2022.

    Sada će netko oteti nekog Amera tamo i tražiti razmjenu, pa evo vam teroriste opet na slobodi. Baš kao i oni u Munchenu 1972. i drugdje po svijetu. Za takve metak, a ne zatvor, jer nisu zaslužili besplatan stan i hranu.

  • 01.05.2022.

    dajte GA njegovoj obitelji ako GA oni nece dajte GA meni

  • 30.04.2022.

    Ponekad obožavam Amere. Došla cica na kolica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare