To je to što me zanima!

Clinton prije 15 godina Blairu: Putin je bistar, ima potencijal...

Bivši američki predsjednik Bill Clinton nakon Putinove pobjede na izborima 2000. govorio je kako je on pametan i razborit i kako će zajedno moći napraviti puno toga
Vidi originalni članak

Pred sam završetak svog mandata Bill Clinton je tadašnjem britanskom premijeru Tonyju Blairu rekao kako je Vladimir Putin pametan i razborit te da ima enormni potencijal, navodi se u dokumentu Bijele kuće s koje je skinuta oznaka "tajno"

 - Smatram da Putin ima ogroman potencijal. Mislim da je on veoma pametan i razborit. Zajedno ćemo moći uraditi mnogo toga dobrog - rekao je Clinton u svibnju 2000. godine nakon što je Putin pobijedio na predsjedničkim izborima u Rusiji.

Vladimir Putin je postao predsjednik Rusije krajem prosinca 1999. godine, kada se povukao prvi ruski predsjednik Boris Jeljcin. Na izborima tri mjeseca kasnije osvojio je vlast.

Bill Clinton je svoj drugi predsjednički mandat završio u siječnju 2001. godine, a Tony Blair je punih deset godina bio premijer Velike Britanije, od 1997. do 2007. godine.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ritabeluga 09.01.2016.

    svi su ti vlastodršci ista bagra...a ameri su na vrhu hrpe govana sa braćom židovima...

  • Crozag 09.01.2016.

    Clinton je bio najbolji američki predsjednik u zadnje vrijeme, mislim da bi on i Putin u kombinaciji bili jamac stabilnosti u svijetu i dobre suradnje između dvije najveće svjetske sile.

  • 2 x general 09.01.2016.

    a što je rekao o karamarku???

Komentiraj...
Vidi sve komentare