To je to što me zanima!

Coca-Cola 'gasi' vodu Bistru, od 1. rujna na cesti još 79 ljudi

Bistra se pojavila na tržištu 2004. s velikim najavama da će biti jedan od dva najveća prizvođača vode u Hrvatskoj. Nažalost po njih, nisu uspjeli i odluka je da se ugase
Vidi originalni članak

Zavod za zapošljavanje će od 1. rujna iduće godine u svoje evidencije upisati još 79 ljudi. Toliko će ih, naime, ostati bez posla 31. kolovoza jer su u Coca-Coli zaključili kako nema 'ekonomskog opravdanja' za zadržavanje punionice vode Bistre, javlja Tportal

Dakle, od ostvarenih najava iz 2004., kada su počeli s radom, da će postati jedan od dva najveća proizvođača vode na hrvatskom tržištu, na kraju neće biti ništa. U posljednjih osam godina Bistra nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti Agrokoru i Podravci kao vodećem dvojcu u proizvodnji vode. Uz to, veliku 'bitku' vodili su i s manjim domaćim tvrkama, Naturalisu (voda Cetina) i Svetom Roku. 

Obrazlažući odluku o zatvaranju punionice Bistre iz Coca–Cole su se požalili i na 'nepovoljne uvjete poslovanja na hrvatskom tržištu'.

Ni ostalima nije lako

No, ni za druge u poslu baš ne cvjetaju ruže. Tako je vlasniku vode Sveti Rok Željku Grbiću već godinu i pol blokiran račun tvrtke, a na pitanje kako isplaćuje plaće odgovara da se snalazi.  Ne raztmišlja o zatvaranju već intenzivno traži strateškog partnera. 

S druge strane Naturalis posluje u plusu ali kako kažu riječ je o vrlo skromnoj dobiti.

Idi na 24sata

Komentari 56

  • bbbdado 09.12.2012.

    Bilo je zarade, samo nie bilo dovoljno koliko je gazda zacrtao

  • zeko mrkvica 09.12.2012.

    a jel to ono moja kćer ipak ostaje na tržištu sa izvorskom vodom...idemo i dalje sa prodajom na bliski istok ...hehehe

  • tomislav26 09.12.2012.

    Haha dok je litra vode skuplja od litre mlijeka, mogu oni i zrak prodavat u bocama

Komentiraj...
Vidi sve komentare