To je to što me zanima!

Ćorić o rastu cijena goriva: Dođe li do značajnijeg porasta, Vlada će ponovno intervenirati

Ono što vidite vi, vidimo i mi. Ono o čemu će ovisiti daljnje postupanju, jesu cijene na globalnom tržištu ovoga tjedna. To će biti referentno za određivanje cijena od sljedećega utorka, rekao je Ćorić
Vidi originalni članak

Od ponoći će u Hrvatskoj ponovno značajno porasti cijene goriva, a ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić odgovorio je na pitanje hoće li doći do nove intervencije Vlade da se zaustavi rast cijena.

- Ono što vidite vi, vidimo i mi. Ono o čemu će ovisiti daljnje postupanju, jesu cijene na globalnom tržištu ovoga tjedna. To će biti referentno za određivanje cijena od sljedećega utorka. Za sada ne poduzimamo ništa, ako dođe do značajnije eskalacije, Vlada je do sada reagirala, a reagirat će i ubuduće - rekao je Ćorić na konferenciji za medije u Banskim dvorima.

OPET POSKUPLJENJE Pogledajte nove cijene goriva

- Pričekat ćemo kraj tjedna pa ćemo onda biti pametniji po pitanju idućeg utorka i prosjeka koji će generirati novu razinu cijena. Ovisno o kretanjima ovoga tjedna ćemo promišljati naše odluke za sljedeći tjedan - dodao je Ćorić.

Komentirao je i problem inflacije i mogući rast cijena energenata.

SKUPLJI I DIZEL I LPG Rastu cijene goriva: Spremnik benzina ide gore za 16,5 kuna?

- Možemo očekivati da će u sljedećih mjesec ili dva dana godišnja inflacija rasti, ne samo u RH, već i na razini EU-a, a temeljem globalnih trendova. Očekivanje je da će 2022. godina donijeti nešto nižu stopu inflacije u odnosu na 2021. godinu - rekao je Ćorić.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • jožek2 15.12.2021.

    Imam sreće da živim u blizini sa republikom Srpskom i sad tamo tankiram po 2,2 marke po litri, usput kupim gajbu dvije našeg ožujskog piva tamo je po 4. kune te kupim lijekove koji su tamo duplo jeftiniji nego kod nas i na zaradi sam na svemu tome preko 400.kuna uz put pojedem odlične ćevape. a mi imamooo Hrvatskuuuu.

  • jožek2 15.12.2021.

    kad ovakva vlada i ovaj čorić interveniraju da bi zaštitili potrošače, ovaj puta u poskupljenju goriva onda smo tek nahebali, bolje da nas vi ne štitite na takav način.

  • os-lega 14.12.2021.

    Koja je to čarobna formula za izračun cijene goriva u RH?

Komentiraj...
Vidi sve komentare