News

Komentari 59

Ćorić o rastu cijena goriva: Dođe li do značajnijeg porasta, Vlada će ponovno intervenirati

Ćorić o rastu cijena goriva: Dođe li do značajnijeg porasta, Vlada će ponovno intervenirati

Ono što vidite vi, vidimo i mi. Ono o čemu će ovisiti daljnje postupanju, jesu cijene na globalnom tržištu ovoga tjedna. To će biti referentno za određivanje cijena od sljedećega utorka, rekao je Ćorić

Od ponoći će u Hrvatskoj ponovno značajno porasti cijene goriva, a ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić odgovorio je na pitanje hoće li doći do nove intervencije Vlade da se zaustavi rast cijena.

- Ono što vidite vi, vidimo i mi. Ono o čemu će ovisiti daljnje postupanju, jesu cijene na globalnom tržištu ovoga tjedna. To će biti referentno za određivanje cijena od sljedećega utorka. Za sada ne poduzimamo ništa, ako dođe do značajnije eskalacije, Vlada je do sada reagirala, a reagirat će i ubuduće - rekao je Ćorić na konferenciji za medije u Banskim dvorima.

- Pričekat ćemo kraj tjedna pa ćemo onda biti pametniji po pitanju idućeg utorka i prosjeka koji će generirati novu razinu cijena. Ovisno o kretanjima ovoga tjedna ćemo promišljati naše odluke za sljedeći tjedan - dodao je Ćorić.

Komentirao je i problem inflacije i mogući rast cijena energenata.

- Možemo očekivati da će u sljedećih mjesec ili dva dana godišnja inflacija rasti, ne samo u RH, već i na razini EU-a, a temeljem globalnih trendova. Očekivanje je da će 2022. godina donijeti nešto nižu stopu inflacije u odnosu na 2021. godinu - rekao je Ćorić.

Najčitaniji članci