To je to što me zanima!

Covid test u Dubrovniku triput skuplji nego u Zagrebu. Radi ga državna tvrtka, a košta 1507 kn

U Dubrovniku je test 1507 kuna, a u Zagrebu 501. Iz Ministarstva peru ruke riječima da su državne ustanove same određivale cijene. I to je to.
Vidi originalni članak

Cijena covid testa tri puta je skuplja u Dubrovniku nego u Zagrebu. 

U Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević stanovnici metropole platit će tek 501 kunu i 49 lipa kako bi saznali imaju li koronu, dok će Dubrovčani morati izdvojiti vrtoglavih 1507 kuna.

I to u državnom Zavodu za javno zdravstvo svoje županije.

I to za test s dvije sekvence.

Pogledajte video: Stožer je uveo nove mjere

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Općoj bolnici Dubrovnik analiziranje tri sekvence genoma platit će 1200 kuna. Jedina su to mjesta gdje se stanovnici ove županije mogu testirati bez uputnice. 

Isti Zavod koji u Dubrovniku naplaćuje spomenutih 1507 kuna, u Splitu za njega traži tek 689 kuna, a u Zadru - 800.

Istrijani će morati izdvojiti 750 kuna.

U Šibeniku će vas tražiti 850 kuna. Ostali zavodi drže se uputa koje je ministar Vili Beroš izdao u srpnju, a to je da: "cijena testa s dvije sekvence genoma stoji 501 kunu, a s tri sekvence 698 kuna". 

UMRLA NAJMLAĐA ŽRTVA DOSAD Uveli su zabranu kretanja, na privatnim okupljanjima najviše 10 ljudi, nova pravila za mise

Zašto je to tako?

Čemu ovakav nesrazmjer u pojedinim gradovima? Upitali smo Ministarstvo zdravstva. Dali su ovaj odgovor: 

- HZZO ne utvrđuje tržišne cijene za osobe koji se privatno testiraju, već zdravstvene ustanove cijene testiranja za testiranje izvan sustava obveznog zdravstvenog osiguranja utvrđuju samostalno - poručili su iz Ministarstva.

To znači da nastavni zavodi za javno zdravstvo, dakle državne ustanove, proizvoljno određuju cijene testa. 

NAJJEFTINIJE JE ASTRAZENECINO Belgijska političarka objavila tajne cijene cjepiva: Pfizerovo je 12 eura po dozi, ima i skupljih

Ako ste pomislili da je Dubrovnik daleko i da se testovi možda moraju slati u Zagreb na obradu pa da su zato skupi, znajte da je u Malom Lošinju ista usluga - 698 kuna.

Te se cijene drže i u krovnom, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zagrebu. 

Da bi utvrdili kako su Dubrovčani došli do iznosa od 1507 kuna, kontaktirali smo NZJZ Dubrovačko-neretvanske županije odakle još očekujemo odgovor. 

Idi na 24sata

Komentari 61

  • miceksy 19.12.2020.

    Pa i kava je u dubrovniku 5 puta skuplja dolje je elita oni placaju m2 stana 5000 eu koji vrijedi 800e znaci da imaju treba budale oprati.

  • Vladoni 19.12.2020.

    sve je to jako dobro smišljeno da neko dobro zaradi ne samo ovo nego od pocetka

  • ZAGYTESLA 19.12.2020.

    Postoji vrlo tanka koščana pločica koja prekriva mozak između mozga i nazalnih sinusa.Zove se "Kribriformna ploča"to svaki dotor zna što je i oni koji se razumiju u medicnu.Kribriformna ploča u sebi ima neke otvore gdje nosni nervi iz nosa kroz to prolaze do mozga,i ta je kost porozna.I supstance mogu proči kroz to .Kada uzmu bris i tu ubace ono što je bilo na vrhu štapića koji je bio prije toga uronit u tu tvar koju vam ubacuju u vas kao da vas i cjepe.Tu ste več cjepljeni a da toga niste niti svijesni .Sami se uvjerite jer vam to piše i objašnjava doktor koji je svjestan toga.Nisam ja ovo izmislio već tako kažu oni koji se u to razumiju ,ako vi i sami idete to provjeriti možete i sami vidjeti jer to nije nikakava tajna i do toga još sada i sami možete doći i do tih podataka.Uvjerite se sami i dobro promislite čemu ćete se izlagati i da li to želite Sretno svima.Ne trebaš biti školovan i imati fakultet da bi ovo shvatio

Komentiraj...
Vidi sve komentare