To je to što me zanima!

'Čovjek sa šeširom': Europom slobodno šeće 1000 terorista

Gotovo svaki dan sam prelazio kraj policajaca i vojnika bez da sam pokrivao lice. Samo sam nosio kapu, rekao je jedan od napadača na zračnu luku u Bruxellesu
Vidi originalni članak

Mohamed Abrini, poznatiji kao 'čovjek sa šeširom' s aerodroma u Bruxellesu, kaže da kontrole granica ne služe gotovo ničemu i da se Europom slobodno kreće oko 1000 terorista.

Abrini je uhićen nekoliko tjedana nakon brutalnog napada u Bruxellesu te je jedan od glavnih osumnjičenika i za napade u Parizu. Istražiteljima je priznao da je dio terorističke ćelije puno veće nego što se to prije mislilo. Belgijski novinari TV postaje VTM tvrde da su vidjeli snimku ispitivanja. 

Abrini je rekao i kako je Salah Abdeslam odigrao puno veću ulogu u napadima na Pariz i Bruxelles. On je organizirao napadače i pružio im smještaj. Još jedan od organizatora napada u Parizu Abdelhamid Abaaoud je 'velika riba' u terorističkoj mreži kojoj pripadaju ćelije iz Bruxellesa i Pariza. 

- Abaaoud je počeo kao običan borac, ali toliko je napredovao da je došao do statusa emira. Kontrolirao je vojsku od 1000 ljudi koju su sačinjavali i borci iz Belgije i Francuske - rekao je Abrini koji kaže da međunarodne tjeralice ne služe ničemu. 

- Ne mijenjaju baš ništa! Ja sam najbolji primjer. Gotovo svaki dan sam prelazio kraj policajaca i vojnika bez da sam pokrivao lice. Samo sam nosio kapu - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • nikluk20 07.07.2016.

    slobodne ruke specijalnim službama i skidaj brate....

  • 07.07.2016.

    Nisu oni nesposobni, vec se tu igraju dvostruke igre i puno je tu love u igri, a glavni igraci su daleko vece face nego sto mi mislimo?!.

  • Apokalipsični Prorok 06.07.2016.

    jedan od njih je i ovdje terorist bot pod jednim od svojih nickova Hipsta, rodom iz surdulice

Komentiraj...
Vidi sve komentare