To je to što me zanima!

Coy (6) smije koristiti ženski WC u školi iako je ona dječak

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Škole ne smiju diskriminirati djecu i veseli nas da smo se za to izborili, kaže mama Kathryn. Njezina kći je rođena kao dječak no ubrzo je pokazala da želi biti curica
Vidi originalni članak

Roditelji Coy Mathis (6) iz američke savezne države Colorado mjesecima su se borili da njihova kći smije ići na WC za djevojčice u školi. Coy je, naime, još uvijek službeno dječak.

Nakon što su borci za ljudska prava zaključili kako je riječ o diskriminaciji, Coy je škola dozvolila da koristi ženski zahod, piše Daily Mail.

'Škole ne smiju diskriminirati djecu'

- Škole ne smiju diskriminirati djecu i veseli nas da smo se za to izborili - rekla je majka Kathryn Mathis nakon objave odluke u ponedjeljak. 

Coy je, naime, dosad smjela koristiti zahod medicinskih sestara i učiteljica no ne i svojih vršnjakinja. 

Coy je rođena kao dječak, ali bi radije bila djevojčica

Coy je rođena kao dječak no njezini su roditelji Jeremy Mathis, bivši marinac, i njegova žena Kathryn kasnije primijetili da bi Coy radije bila djevojčica. 

Odbijala izaći iz kuće odjevena kao dečko

- Dok je imala samo pet mjeseci uzela je sestri roza dekicu. Kasnije se nije htjela igrati s igračkama za dječake i oblačila je odjeću za djevojčice - kaže tata Jeremy. 

U obitelji to nikome nije smetalo sve dok je Coy počela odbijati da iz kuće izlazi u odjeći za dječake. 

Dijagnoza liječnika: Poremećaj rodnog identiteta

Coy se povlačila u sebe i postala je depresivna pa su je roditelji odveli liječniku. On joj je dijagnosticirao poremećaj rodnog identiteta. Roditelji su joj nakon toga dozvolili da bude djevojčica. 

- Coy je nakon toga opet bila sretna. Želimo da se u školi prema njoj jednako odnose kao prema svakoj drugoj curici - kaže Kathryn. 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • bebi55 03.07.2013.

    Sa pet mjeseci starosti dijete je odlučilo biti djevojčica - koja nebuloza - roditelji su to odlučili i to mišljenje nametnuli djetetu - a što sada - pa dijete vidi da ima nešto među nogicama što nemaju curice - treba ju uvjeriti da želi biti curica i s njom na operaciju spola - a joj - kakav ćeto biti život za to dijete.

  • SuzyNovak 02.07.2013.

    to treba dobro po guzi a tako i sa odraslima koji ovo izvode i sa homićima

  • MajaSalović 02.07.2013.

    Ovo nije ni istina,njihovi susjedi govore da su ih platile neke udruge da to odglume...je pripremaju teren sad kad su pederi dobili sve,sad idu transeksualci,a za 40 god prava pedofila se neće smijet gazit..velik dio odgovornosti je na novinarima..

Komentiraj...
Vidi sve komentare